Economia

Àlvarez creu que el govern espanyol ampliarà els ERTO només fins al setembre

El secretari general de la UGT reclama la derogació de la reforma laboral i fa una crida a JxCat a posicionar-se

El govern espanyol només té intenció d’ampliar els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins al setembre, i no fins a finals d’any tal com reclamen les organitzacions empresarials i sindicals, segons ha explicat el secretari general de la UGT, Josep M. Àlvarez, en una roda de premsa després de reunir-se amb representants dels treballadors d’empreses auxiliars i proveïdores de Nissan a Catalunya.

Alhora, Àlvarez ha dit que no creu que l’ampliació s’aprovi en el Consell de Ministres d’aquest dimarts. Tot i considerar que els ERTO s’haurien d’allargar fins al 31 de desembre, ha dit que “no seria una mala solució” aprovar la pròrroga fins al setembre i negociar, llavors, una altra extensió fins a finals d’any.

Després de reunir-se amb treballadors d’empreses auxiliars i proveïdores de Nissan a Barcelona, ha urgit la Moncloa a aprovar la derogació de la reforma laboral, que ara és “massa laxa” per influir en processos d’acomiadaments com el de l’automobilística, recuperant, per exemple, l’autorització administrativa dels ERO. La marxa de l’automobilística deixarà sense feina 3.000 persones dels centres productius de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

El sindicalista ha assegurat que un dels elements que cal recuperar és l’autorització administrativa dels Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO). A més, ha instat als partits catalans, “en especial a JxCat” a dir si “donaran suport o no” a la derogació de la norma laboral modificada el 2012 pel govern del PP, amb els vots a favor de CiU. “Fins ara mai li han donat suport”, ha etzibat.

Els sindicalistes han exigit a les administracions un pla industrial per a empreses proveïdores i subcontractes de Nissan, ja que hi ha més de 500 empreses que poden veure’s afectades en major o menor mesura pel tancament. A més, han demanat a la multinacional japonesa que “destini una partida econòmica per a minimitzar l’impacte que la seva decisió pugui ocasionar a les plantilles d’aquestes empreses”.

D’altra banda, han reclamat mesures semblants a les del sector miner que permetin prejubilacions entre els treballadors del sector de l’automoció, que permeti accedir a jubilacions dignes.

Álvarez ha aprofitat la roda de premsa per mostrar el “malestar” que s’ha generat entre els treballadors perquè el president del Govern, Quim Torra, rebés al Palau de la Generalitat les empreses proveïdores i auxiliars per a tractar l’impacte de la marxa de Nissan i, en canvi, no hagi demanat reunir-se amb els representants dels treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia