Economia

Seat redueix torns a la planta de Martorell

La planta de Seat de Martorell reduirà els torns de producció arran de les noves restriccions que s’han imposat a Europa per fer front a la segona onada de la Covid-19. La direcció de la companyia i els sindicats van arribar aquest dimecres a un acord per reduir la producció a la línia 1 (on es fabrica el Seat Ibiza) i la línia 2 (la del model León i Cupra Formentor). A la línia 1, Seat ha decidit suprimir els torns del cap de setmana fins a finals d’any, mentre que la línia 2 s’aturarà aquest divendres 13 de novembre i els dies 18, 21, 22 i 23 de desembre. Segons l’automobilística, es deixaran de fabricar 8.500 cotxes fins a la fi d’any.

Renfe reduirà l’oferta dos caps de setmana

La caiguda de la demanda a causa del confinament perimetral municipal provocarà a partir de demà la reducció de l’oferta de trens durant els dos pròxims caps de setmana. Renfe ha anunciat la retallada del 50% dels trens regionals mentre que a Rodalies no funcionarà la línia R7 entre Sant Andreu Arenal i Cerdanyola Universitat i la línia R8, que comunica Martorell amb Granollers, mantindrà solament el 50% de la seva oferta habitual dels caps de setmana. A més, aquest cap de setmana els trens de la línia R11 acabaran el seu recorregut a l’estació de Portbou i no arribaran fins la Tour de Querol i la línia R3 acabarà el servei a Puigcerdà.

Els aeroports mantenen la caiguda

Aquest mes d’octubre ha tornat a caure el nombre de passatgers i de vols als aeroports, segons dades d’Aena. El Prat va tancar el mes amb 712.283 passatgers, 84,7% menys que el mateix mes de l’any anterior, i 8.939 operacions realitzades, que representen un descens interanual del 71%. Pel que fa a les xifres acumulades durant el deu primers mesos de l’any, l’aeroport han perdut el 73,9% dels viatgers i s’hi han fet 62,6% menys d’operacions respecte de l’any anterior. L’aeroport de Girona-Costa Brava va registrar 3.497 usuaris a l’octubre, 98,2% menys que l’any passat, i el de Reus, 2.983, xifra que representa una caiguda del 96,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia