Economia

El sector turístic, esperançat

Preveuen un 2021 complicat però amb “signes de recuperació”

Creuen que en el segon trimestre poden començar a notar certa normalitat

El sector demana una millora de la connectivitat de la demarcació

El sector turístic gironí és conscient que el primer trimestre de l’any vinent serà complicat a causa de la pandèmia i les mesures de contenció que hi haurà, però augura que en el segon trimestre “podem començar a notar que ens anem normalitzant”. Malgrat que el president de la Taula Gironina de Turisme (TGT), Jordi Martí, va reconèixer ahir que en el context de pandèmia “fer futuribles està demostrat que és complicat”, creu que el 2021, i sempre depenent de les mesures de contenció, “hi ha signes clars de recuperació”. “Jo crec que la gent té ganes de moure’s, de conèixer i de sortir de casa perquè hem passat un any complicat i tots tenim ganes de tornar a la normalitat. L’oferta turística està a punt d’activar-se en el moment que ens ho deixin fer”, va dir Martí, que va comentar que la vacuna contra la Covid-19 “no serà la solució miraculosa, però sí un factor més que ha d’ajudar”.

Però el sector sí que té dipositades les esperances en la vacuna. I així ho va admetre el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, que va reconèixer que “la gent està patint molt” i que té ara “un nivell d’energia diferent del d’abril o maig”. Per a Bono, el cansament és més gran, però confia que, “en activar-se les vacunes, segurament ja s’està iniciant una altra etapa del camí”, tot i que va puntualitzar també que el sector necessita no només un control de la malaltia sinó derivades com les que tenen a veure amb la mobilitat de les persones. “M’agradaria pensar que tindrem un estiu en condicions més pròximes a la normalitat del que havíem vist fins ara i que, d’ara endavant, potser la situació s’anirà ressituant”, va dir Bono, que hi va afegir que aquest moment podria ser el de “fixar una data”.

Bono va fer aquestes declaracions ahir en una jornada que va servir per cloure els debats que s’han fet aquest any per repensar la destinació turística de Girona i que han estat organitzats per la TGT. En el decurs de la jornada els conductors de cadascun dels debats van presentar els sis reptes identificats al llarg de les diferents cites d’aquest Debat 2020.

El sector reclama la millora de la connectivitat de la demarcació perquè “les connexions són dolentes” i especialment “a les zones de muntanya”. Per això demanen una aposta decidida pel transport públic dins de la demarcació per afavorir la mobilitat de turistes. Per altra banda, també van reclamar més vols a l’aeroport de Girona i van criticar que la política aeroportuària se centri a omplir les pistes del Prat, descuidant la resta del territori.

El sector també va remarcar la importància de pensar en clau ambiental i va recomanar als empresaris que tendeixin a les edificacions més sostenibles. Malgrat tot, van coincidir a valorar positivament algunes de les inversions fetes, com ara les vies verdes.

Un altre dels reptes que es van plantejar en les conclusions del debat és la necessitat de desestacionalitzar el turisme, i ara es fixen l’objectiu de promocionar el territori gironí a nous mercats i segments turístics que impliquin les estades fora dels mesos d’estiu.

En la jornada hi van participar també l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; el president de la Diputació, Miquel Noguer; la presidenta de la Fundació Guitart, Cristina Cabanyes, i el president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras.

LES FRASES

M’agradaria pensar que tindrem un estiu en condicions més pròximes a la normalitat
Octavi Bono
DIRECTOR GENERAL DE TURISME
La gent té ganes de sortir i l’oferta turística està a punt per activar-se quan ens ho deixin fer
Jordi Martí
PRESIDENT DE LA tgt

La Fundació Jordi Comas analitza estratègies de futur dijous vinent

E.A

La Fundació Jordi Comas Matamala tampoc deixa de treballar per a la promoció del sector a la demarcació i la setmana vinent (dijous 17, entre les 12 h i les 13 h) ha programat una altra edició del seu cicle Tribuna, aquest cop amb el catedràtic de geografia de la Universitat Rovira i Virgili Salvador Anton Clavé, també director del departament d’innovació turística d’Eurecat.

Anton exposarà idees i les línies de treball de l’entitat aplicables a les Estratègies de futur per al sector turístic de la Costa Brava, el Pirineu de Girona i Catalunya, en una sessió del fòrum que en comptes del format presencial tradicional, amb una ponència al S’Agaró Hotel, s’adaptarà a un nou format d’entrevista retransmesa en directe pels canals de Facebook i YouTube de la fundació i per TV Costa Brava, amb el periodista Josep Puigbó com a entrevistador. Tot i les incerteses per la pandèmia, el diàleg pretén anar més enllà, per trobar apostes de futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia