Economia

El sector del vi es revolta contra l’últim anunci de Trànsit

Lamenten que des de la Generalitat se’ls vinculi als accidents

Han enviat una queixa al conseller Sàmper

L’Associació Vinícola Catalana (AVC) demanarà al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que es retiri l’últim anunci de Trànsit presentat divendres passat. L’AVC, després de la reunió d’ahir de la Taula Sectorial de la Vinya i el Vi, va recollir signatures entre els diferents consells reguladors de les denominacions d’origen de Catalunya, sindicats agraris i cooperatives vitivinícoles per fer arribar una carta al conseller.

L’anunci vincula directament el consum de vi amb l’accidentalitat a la carretera. Els elaboradors consideren desmesurada la comparació i lamenten que els accidents de trànsit es relacionin sempre amb una copa de vi i no amb altres begudes alcohòliques de consum molt més massiu o graduacions molt més elevades.

Els elaboradors i propietaris de cellers catalans asseguren que estan compromesos amb el consum responsable d’alcohol i que eviten tots els missatges que puguin induir al consum desmesurat de vi. Per això, divendres, tan bon punt es va presentar públicament l’anunci, el president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, va contactar amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per fer-li saber el malestar que generen aquest tipus de campanyes en un país amb més de 40.000 hectàrees de vinya inscrites en alguna de les DO catalanes.

La crisi de la Covid

El sector del vi català és un dels que més està patint la crisi econòmica derivada de la Covid-19, a causa del tancament de bars i restaurants i de les restriccions implantades per evitar la propagació del virus. Aquest fet, juntament amb una verema crítica a causa de la plaga de míldiu, que ha afectat tot el territori vitícola, ha provocat preocupació en el sector. Per això, aquest anunci de Trànsit ha caigut com una galleda d’aigua freda en un moment en què els elaboradors esperen la campanya de Nadal com l’única manera d’intentar salvar els resultats d’un any per oblidar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia