Economia

A Figueres ja no han recollit les escombraries aquesta nit

Els treballadors de l’empresa Ecoserveis van iniciar ahir la protesta i avui es preveu que se n’hi afegeixin de l’UTE Brócoli

Des de divendres cap de les dues parts s’ha tornat a reunir

Els camions de recollida d’escombraries de Figueres ja no van sortir ahir al vespre a completar les rutes previstes, adherint-se a la convocatòria de vaga dels sindicats majoritaris de l’empresa mixta Ecoserveis. Algunes desenes de treballadors es van concentrar a les nou del vespre davant de la seu de l’empresa, escenificant el principi de la vaga que havien validat en assemblea per 22 vots a favor –i no 28 com es deia en l’edició d’ahir–, una votació en què també hi va haver setze abstencions i sis vots en contra. L’Ajuntament ja ha fet saber que farà un seguiment molt exhaustiu de l’aplicació dels serveis mínims i denunciarà qualsevol vulneració, considerada especialment greu ara amb la situació d’emergència sanitària. Des de divendres passat cap de les parts no s’ha tornat a reunir per trobar una sortida a la vaga.

L’UTE Brócoli, que gestiona el servei de parcs i jardins de la ciutat, exposava en la segona conciliació amb els sindicats, aquest divendres passat, que la vaga, al seu entendre, no té legitimitat perquè les parts implicades no poden complir el que se’ls reclama. L’empresa Ecoserveis, per altra banda, està elaborant un informe jurídic per si es troben indicis que permetin presentar una denúncia per vaga il·legal. Aquest va ser un acord que es va prendre en el consell d’administració ordinari d’Ecoserveis. La reunió estava prevista abans de la convocatòria de vaga i es va fer abans-d’ahir.

Els convocants de la vaga, els sindicats Co.Bas i CCOO, reclamen un conveni franja que comprengui tots els serveis, després que el Tribunal Suprem hagi frenat definitivament el conveni conjunt fruit de l’entesa de la vaga de Nadal del 2016.

El sindicat CSI-F, amb un delegat sindical a l’empresa Ecoserveis i que aplega el col·lectiu de tècnics i administratius d’Ecoserveis, va manifestar ahir la seva queixa perquè, segons asseguren, se’ls havia impedit participar en l’assemblea de convocatòria de vaga. A Ecoserveis hi ha tres delegats de Co.Bas, tres de CCOO, dos d’UGT i un de CSI-F.

Els sindicats han denunciat el conveni col·lectiu d’Ecoserveis al Departament de Treball i han forçat a negociar la part pública de l’empresa mixta Ecoserveis (27%) i les dues parts privades, GBI (36%) i Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) (36%). Per això, l’empresa Ecoserveis va expressar en la segona conciliació, que va acabar sense acord, la seva predisposició a obrir la negociació del conveni col·lectiu a partir del dia 15 de gener del 2021.

LA XIFRA

4
dies
va durar la vaga d’escombraries de Figueres del desembre de l’any 2016, del dia 21 al 24.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia