Economia

Sánchez salva el decret de fons europeus gràcies al suport de Bildu i l’abstenció parcial de Vox

La negativa del PP, ERC i Ciutadans va obligar l’executiu espanyol a negociar acords d’última hora

El govern espanyol ha aconseguit convalidar en el Congrés el decret que regula el repartiment del multimilionari fons europeu per a la recuperació econòmica i social amb una combinació política fonamentada en el vot favorable de Bildu i l’abstenció parcial de Vox —una part dels seus diputats ja havien votat al llarg del matí en contra de l’aprovació del decret—.

Amb l’anunci de PP i Cs que votarien en contra i la negativa d’ERC que fins ara havia estat aliat del govern espanyol, l’executiu de Sánchez estava abocat a patir una derrota parlamentària. Finalment, l’anunci de Vox que es posicionava en l’abstenció ha permès superar el tràmit de la votació del decret amb 170 vots a favor, 126 en contra i 52 abstencions.

Els partits que han votat a favor han estat PSOE, Unides Podem, PNV, EH-Bildu, Más País-Equo, Compromís, Coalición Canaria, Nueva Canarias, Teruel Existe, Partit Regionalista de Cantàbria. En contra han votat, PP, Ciutadans, ERC, Junts, PDeCAT, Unión del Pueblo Navarro, CUP, BNG y Foro Asturias. Finalment, Vox s’ha abstingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia