Economia

La tercera onada destrueix 218.953 llocs de treball i deixa 76.216 aturats més a l’Estat

La caiguda de l’afiliació és “lleugerament menor” que la de fa un any

La xifra total de desocupats s’apropa als 4 milions

La Seguretat social ha perdut 218.953 afiliats de mitjana al mes de gener. En un mes marcat per les noves restriccions per contenir la tercera onada de la pandèmia de Covid-19, la desocupació s’ha incrementat en 76.216 persones a tot l’Estat, fins als gairebé 4 milions d’aturats, una xifra que no es veia des del 2016.

Segons les dades comunicades aquest dimarts pel ministeri d’Inclusió i Seguretat Social, la caiguda de l’afiliació al gener, un mes tradicionalment dolent per al mercat laboral, és “lleument menor” que la de fa un any i deixa el total d’ocupats en 18.829.480.

Pel que fa a l’atur, el ministeri de Treball destaca que, malgrat les restriccions, la dada representa el “quart mes de gener amb un menor increment de l’atur des de 2008”. No obstant això, la xifra total de desocupats se situa en els  3.964.353, en un mercat encara amortit per l’efecte dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), que al tancament del mes de gener sumaven 738.969 persones, 35.625 més que al final de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia