Economia

La Moncloa aprova un paquet d’ajuts d’11.000 milions d’euros

7.000 milions seran ajudes directes a empreses, autònoms i pimes

Els gestionaran les comunitats

El govern espanyol va aprovar ahir en Consell de Ministres extraordinari un paquet d’ajudes per un import d’11.000 milions d’euros per a empreses, pimes i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19. Dins d’aquest paquet, 7.000 milions són ajudes directes que gestionaran les comunitats autònomes, segons recullen les agències. Hi ha dos fons més, un de 3.000 milions d’euros per reestructurar crèdits avalats per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i un altre d’uns altres 1.000 milions que serviran per recapitalitzar empreses mitjanes que es vehicularà a través de l’empresa estatal Cofides.

Segons va explicar la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, l’executiu “s’avança” així per “prevenir possibles problemes de solvència” i evitar “un cost superior en el futur”.

Del fons de 7.000 milions, 2.000 estaran destinats exclusivament a les Illes Balears i les Canàries pel major pes que tenen en la seva economia els sectors més afectats per la pandèmia, entre els quals hi ha el turisme i la restauració. La resta, 5.000 milions, seran per la resta d’autonomies, va dir Calviño, que va dir que es transferiria en un termini “molt reduït”. La ministra va remarcar que és una “bateria [d’ajudes] sense precedents per donar suport a empreses viables amb l’objectiu de mantenir l’activitat i l’ocupació”.

Les empreses que podran accedir a les ajudes directes del fons han d’haver registrat una caiguda d’ingressos d’almenys un 30% durant l’exercici del 2020 i en relació amb el 2019 i serviran per cobrir fins a un 40% de la caiguda addicional d’ingressos de micropimes i autònoms (amb fins a 10 treballadors) i d’un 20% per a la resta d’empreses.

És previst que les ajudes siguin no reemborsables i serveixin per pagar deutes o factures que s’hagin contret des del març del 2020.

Per accedir al paquet d’ajudes, a més, les empreses s’hauran de comprometre a mantenir l’activitat fins al 30 de juny del 2022 i no podran repartir dividends ni tampoc augmentar retribucions de l’alta direcció en dos anys.

LA XIFRA

4.000
euros
serà el mínim que s’atorgarà en ajuts directes i 20.000 el màxim per a qui facturi un 30% menys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia