Economia

Tremosa lamenta que l’Estat encara no tingui “cap compromís en ferm” per una planta de bateries: “Cal afanyar-nos”

El conseller diu que els fons europeus no han d’anar a parar a despesa corrent “sinó a reconvertir la indústria”

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat aquest matí en la cloenda de les jornades ‘Barcelona reAct’ que “els fons europeus no poden anar a parar a despesa corrent sinó a reconvertir la indústria i guanyar-ne de noves”.

En aquest sentit, el conseller ha assegurat que “ara no és el moment de dedicar diners a comprar carregadors elèctrics, això ho ha de fer la despesa pública, sinó de reconvertir la indústria i de guanyar-ne de noves, com per exemple plantes de bateries”.

A més, Tremosa ha lamentat que l’Estat “encara no té ara cap compromís en ferm amb plantes de bateries”. “Cal afanyar-nos, ja que hi ha més de 10 països europeus que tenen compromisos i aquí encara estem esperant aquesta inversió”, ha dit.

El govern espanyol va anunciar que impulsaria amb els recursos europeus un consorci públic-privat juntament amb Seat, Volkswagen, Iberdrola o Telefónica, entre altres, per aconseguir una planta de bateries a l’Estat, una iniciativa que, segons Tremosa cal concretar.

D’altra banda, el conseller ha reiterat que el Govern vol “més implicació i participació” en els fons europeus, i en aquest sentit ha recordat que la Generalitat ha identificat i canalitzat projectes a optar als Next Generation EU. El titular d’Empresa i Coneixement ha afirmat que el model de creixement català s’ha basat en exportacions i captació d’inversió internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia