Economia

Barcelona oferirà plantes baixes de protecció oficial

L’Ajuntament de Barcelona invertirà enguany 16 milions d’euros per adquirir fins a 60 locals comercials actualment buits a la ciutat per crear una borsa de lloguer de plantes baixes de protecció oficial per dur-hi a terme activitats econòmiques. És una de les mesures de l’estratègia presentada ahir pel consistori de la capital per reactivar locals comercials en planta baixa que actualment estan desocupats. El procés de compra es llançarà entre aquest mes i el vinent i l’Ajuntament té previst adquirir en propietat entre 30 i 60 locals, en funció del preu i dels metres quadrats, per posar-los a disposició de projectes econòmics a partir del 2022. Del pressupost total, sis milions es destinaran exclusivament al districte de Ciutat Vella, un dels més castigats per la pandèmia, i les operacions es faran en col·laboració amb operadors del sector.

El projecte, proposat pel grup d’ERC al consistori, va ser presentat per la regidora de Comerç i Hisenda, Montserrat Ballarín; el regidor de Presidència, Jordi Martí, i el regidor i portaveu del grup republicà a l’Ajuntament, Jordi Coronas.

A Barcelona, en aquests moments hi ha 5.325 locals buits en planta baixa, segons l’informe fet per l’Ajuntament a partir de l’anàlisi dels principals portals immobiliaris, i en conjunt, representen una superfície d’1.500.000 metres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia