Economia

L’activitat turística cau un 92,3% en el primer trimestre a Barcelona

El sector registra un descens del 80,4% a l’Estat, amb un impacte de 755.000 llocs de feina

L’activitat turística ha caigut més d’un 90% en el primer trimestre a Barcelona per la lleugera activitat generada pels viatges de negocis i l’escassa demanda local, segons Exceltur.

El sector ha registrat un descens del 80,4% en comparació amb el mateix trimestre de 2019. Aquesta davallada agreuja la “dramàtica” situació de supervivència de l’extensa cadena de valor d’empreses i subsectors turístics i accentua l’impacte desfavorable sobre l’ocupació.

Entre gener i març, la demanda s’ha limitat a viatges essencials dels espanyols per motius laborals i un petit nombre de demanda de proximitat, amb una caiguda dels indicadors de demanda nacional del 70%. El turisme estranger ha estat pràcticament inexistent a causa de les restriccions de mobilitat vigents en els principals països emissors de la Unió Europea (UE).

Els hotels de vacances i les agències de viatges han estat els sectors que més han patit, amb una caiguda de les vendes del 88% i del 85,1%, respectivament. L’activitat de les companyies de transports, el lloguer de cotxes i els hotels urbans han caigut en menys proporció per la lleu activitat dels viatgers de negocis, amb descensos del 72,8%, el 68,2% i el 76,2%, respectivament.

Les destinacions de vacances i les grans ciutats han patit amb especial virulència la paralització del turisme arran de les restriccions imposades per les autoritats per intentar aturar la propagació de l’epidèmia de Covid-19, amb caigudes del 95,7% a Lanzarote, del 92,3% a Barcelona, del 88,7% a Sevilla, del 87,9% a València i del 87,1% a Madrid en comparació amb les xifres del 2019.

El mes de març ha acabat amb 755.000 llocs de feina afectats per la pandèmia, 445.000 persones en ERTO i 310.000 afiliats menys. Les restriccions han impactat també en el tancament de 32.000 empreses turístiques, el 29% de tota la destrucció reflectida per la Seguretat Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia