Economia

El Sabadell no preveu cap fusió i descarta vendre TSB

L’entitat guanya 73 milions fins al març, un 22,1% menys, per efecte de la pandèmia

González-Bueno es mostra optimista per a l’evolució de l’exercici

El nou conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, va descartar ahir que l’entitat estigui preparant cap mena d’operació corporativa. D’una banda, no preveu cap fusió, un cop cancel·lada la que es va estudiar amb el BBVA, i de l’altra, tampoc planeja despendre’s de la seva filial britànica, el TSB, ara que, després de moltes vicissituds, aquesta branca ha tornat als beneficis.

“Ens veiem amb cor de continuar en solitari, tenim elements diferencials favorables”, va comentar el conseller delegat durant la seva primera aparició com a tal durant la presentació dels resultats trimestrals del grup. Entre aquestes fortaleses, González-Bueno va esmentar el negoci d’empreses, especialment els serveis a les pimes.

Concretament, el Sabadell va guanyar entre el gener i el març 73 milions d’euros, que suposen una caiguda dels beneficis d’un 22,1% respecte al 2020, encara com a efecte secundari de la pandèmia. Alhora, però, el TSB, la seva filial britànica, ha tornat a generar beneficis (10 milions d’euros que van aportar 2 milions als comptes de la matriu), després de tres anys amb pèrdues i de múltiples dificultats, entre les quals, els costos de la migració i la integració informàtica de les respectives operatives. “No iniciarem cap procés de venda, perquè creiem que la millora del negoci de TSB serà clara”, va assegurar González-Bueno.

El banc té previst presentar el seu nou pla estratègic el 28 de maig. En plena onada d’expedients de regulació d’ocupació al sector bancari, i quan el Sabadell ja ha reduït plantilla amb les baixes recents de 1.800 empleats, el conseller delegat, que es va mostrar molt optimista respecte al balanç de l’any, va augurar que “encara hi ha marge per reduir costos”, especialment en la banca de particulars, tot i que no va concretar si això representarà noves retallades de personal.

LA FRASE

Encara tenim marge per reduir costos, especialment en el negoci de banca de particulars
César González-Bueno
conseller delegat del banc sabadell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia