Economia

L’ hostaleria de Girona preveu un “bon maig”

Confia en l’impuls de Temps de Flors per recuperar un sector molt perjudicat

El president dels hostalers de Girona, Josep Carreras va assenyalar, ahir, en declaracions a l’agència de notícies ACN, que el sector preveu “un bon mes de maig, si el temps acompanya”. Aquest proper dissabte comença Temps de Flors , un esdeveniment que atrau visitants d’arreu a la capital gironina i que l’any passat es va suspendre a causa de la pandèmia del coronavirus. Després d’un hivern “molt complicat” i amb ocupacions “molt baixes”, el sector confia remuntar a partir de Temps de Flors. Tot i que el format no serà com l’habitual i s’han reduït les activitats, sí que permetrà que la ciutat torni a rebre turisme, sobretot de proximitat. “L’Ajuntament ha fet un esforç, els Amics de les Flors de Girona també i, si el temps ens acompanya, creiem que el cap de setmana que ve tindrem unes ocupacions molt millors que les que hem anat tenint fins ara”, va destacar Josep Carreras. També va valorar la iniciativa Obrir Girona, que ha permès obrir per servir sopars a cinc restaurants de la ciutat. El president dels hostalers considera que es tracta d’una proposta “molt interessat” per evitar nous tancaments en un futur. Josep Carreras pensa que “si de cara a l’hivern o a la tardor es produeix una situació complicada és una eina per no haver de tornar a tancar tot el sector una altra vegada, i afectar la viabilitat de les empreses”. En aquest sentit, el president dels hostalers gironins recorda que un 20% de bars, restaurants i hotels han tancat a la ciutat l’últim any i adverteix que n’hi ha molts “amb l’aigua més amunt del coll”. Alerta que un nou tancament perimetral o noves restriccions horàries podria elevar el nombre d’establiments tancats al 40%.

Cap de setmana

Aquest cap de setmana, bars i restaurants han vist com creixia el nombre de clients, coincidint amb l’aixecament del confinament comarcal, la clausura del festival Strenes i la prova pilot Obrir Girona. En concret, els establiments han registrat ocupacions mitjanes del 45%, el divendres, i del 68%, el dissabte. Pel president de la Federació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, les xifres haurien estat “millors” si el temps hagués acompanyat. La climatologia, remarca Carreras, és un fet clau per al sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia