Economia

Economia

Catalunya té 1.708 ‘start-ups’ que generen 17.500 llocs de feina

A Catalunya hi ha un total de 1.708 empreses emergents (start-ups) en què treballen 17.500 persones, un 66,5% de les quals, en el sector de les tecnologies vinculades a les dades massives, la intel·ligència artificial i l’internet de les coses, segons un estudi elaborat per l’agència per a la competitivitat de l’empresa ACCIÓ basant-se en dades de la plataforma digital Barcelona&Catalonia Startup Hub, un directori que recull empreses de fins a 10 anys de vida.

Segons l’estudi, el nombre d’empreses emergents ha crescut un 13,5% respecte al 2019 i un 60% respecte al 2016, xifres que reflecteixen la consolidació d’aquest ecosistema d’empresa a Catalunya. Cada empresa emergent dona feina a una mitjana de deu persones, entre les quals figuren nombrosos ciutadans estrangers, tant entre els treballadors (26%) com entre els fundadors (20%). Per sectors, un 22% es dediquen a les TIC; un 21%, a l’oci i un 17%, a la salut. Els últims cinc anys, les empreses emergents implantades a Barcelona han atret més de 2.800 milions d’euros d’inversió i han consolidat la ciutat com el tercer hub de la UE en rodes de finançament (més de 1.000 els últims cinc anys), darrere de París i Berlín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia