Economia

Les vendes a les grans superfícies augmenten un 16,3% al març impulsades pels productes no alimentaris

L’índex ha caigut un 15,6% en el primer trimestre per les fortes disminucions dels dos primers mesos

L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 16,3% al març respecte al mateix mes de 2020 i un 28,9% en comparació amb febrer de 2021, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Aquest increment es concentra en les vendes de productes no alimentaris, amb un creixement del 59,3% i variacions positives per primera vegada en l’últim any. Les vendes d’alimentació, per la seva banda, han caigut un 4,2%.

En el primer trimestre, l’índex ha caigut un 15,6% com a resultat de les fortes disminucions dels dos primers mesos de l’any. En aquest període, les vendes acumulades dels productes d’alimentació han disminuït un 1,4% i les de la resta de productes un 29,4%.

A preus constants, és a dir, eliminant l’efecte dels preus, l’índex mostra un increment interanual del 13,9% al març. Les vendes d’alimentació han disminuït un 5,5% mentre que la resta de productes han augmentat un 55,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia