Economia

La inflació a l’eurozona registra l’increment més gran des del 2008

La taxa se situa en el 2% anual al maig per la pujada de preus en el sector de l’energia

La taxa d’inflació anual de la zona euro ha repuntat al 2% al maig en el que és el major augment des del 2018. Així ho confirmen les estimacions de l’Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea.

Respecte a l’any anterior es registra un gran augment, ja que la taxa era del 0,1%. Pel que fa a la inflació de la Unió Europea, segueix la mateixa tendència i registra un 2,3% al maig, enfront del 2,0% de l’abril.

L’increment s’explica per la pujada de preus en el sector de l’energia, que augmenten en 1,19 punts i registren la taxa anual més alta amb un 13,1%.

Els serveis segueixen a l’energia amb una taxa de l’1,1%, comparat amb el 0,9% a l’abril. Pel que fa als béns industrials energètics registren un 0,7%, seguit de l’alimentació, l’alcohol i el tabac que registren una taxa del 0,6%, estable en comparació amb l’abril.

Les taxes anuals més baixes es van registrar a Grècia (-1,2%), seguit de Malta (0,2%) i Portugal (0,5%). Les taxes anuals més altes es van registrar a Hongria (5,3%), Polònia (4,6%) i Luxemburg (4,0%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia