Economia

Els preus industrials a Catalunya creixen un 10,1% al maig, l’increment més gran de la sèrie històrica

Al conjunt de l’Estat, l’Índex de Preus Industrials es dispara un 15,3%, una taxa que no es registrava des de 1983

Els preus industrials a Catalunya durant el mes de maig van créixer un 10,1% respecte al mateix període de l’exercici anterior, l’increment més gran de la sèrie històrica (les primeres dades són de 2003).

La taxa corresponent al maig és 2,2 punts superior a la del mes d’abril (+7,9%) i s’explica per la davallada de l’activitat durant el maig de l’any passat (-4,8%), coincidint amb l’estat d’alarma arran de la covid-19.

Al conjunt de l’Estat, l’Índex de Preus Industrials (IPRI) es va disparar un 15,3%, una variació que no es registrava des de principis de 1983, segons les dades provisionals publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A Catalunya, la pujada dels preus industrials respon a l’evolució en l’import dels béns intermedis (+14,4%) i l’energia (+24,5%).

Pel que fa a la resta de sectors, tots els productes van registrar un increment de preus. Els béns de consum van encarir-se un 3,4% en termes interanuals, mentre que els béns d’equip ho va fer un 1,3%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia