Economia

Simó Casanovas

EMPORDÀLIA

“Empordàlia exporta una petita part de la producció d’oli a Holanda, Bèlgica, l’Estat francès i Alemanya”

Empordàlia és una cooperativa formada per uns 170 petits pagesos que porten les olives a la cooperativa i que, en total, disposen d’unes 500 hectàrees d’oliveres. La cooperativa produeix una mitjana d’uns 120.000 quilos d’olives l’any. “Normalment, és un oli d’olives que collim aviat, entre el mes de novembre i desembre i que fem, majoritàriament, amb la varietat argudell i alguna altra varietat, com ara el corivell”, assegura Simó Casanovas, gerent d’Empordàlia.

Elaboren l’oli de Pau, d’oliva extra verge i que s’obté exclusivament d’olives de l’Empordà, “on les oliveres centenàries són la base de la producció”. L’oli de Pau es ven directe al consumidor, principalment a través de les botigues de què disposa la cooperativa. També en diferents indrets de Girona i de Barcelona. L’oli de Pau també es ven al mercat internacional: “Però com que la nostra producció és molt limitada, no ens dediquem a buscar nous mercats.” Els principals mercats de l’oli que elabora Empordàlia són Holanda, Bèlgica, l’Estat francès i Alemanya.

La cooperativa, que es va fundar el 2004, és fruit de la fusió de tres cooperatives més antigues: Vilajuïga, Pau i una SAT de Garriguella. Anteriorment, una cooperativa de Roses s’havia fusionat amb la de Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia