Economia

Acaba sense acord la reunió entre els transportistes i el ministeri per desconvocar la vaga just abans de Nadal

El CNTC adverteix que l’aturada es podria convertir en indefinida si el govern no millora la seva proposta

El govern espanyol veu marge per redreçar la negociació

Els transportistes mantenen la vaga prevista del 20 al 22 de desembre després que la reunió entre el Comitè de Transports de Mercaderies per Carretera (CNTC) i el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha acabat sense acord. El CNTC ha amenaçat amb convertir la protesta en indefinida.

Així ho han explicat aquest migdia les dues parts després d’una trobada “més curta del que ens hauria agradat”, segons ha admès la secretària general de Transports i Mobilitat, Maria José Rallo. El govern espanyol ha fet arribar un document de treball amb una sèrie de propostes que els transportistes han rebutjat en considerar que no es dona la “resposta adequada” a les seves reivindicacions.

En concret, el CNTC es mostra insatisfet amb les propostes sobre la prohibició de la participació del conductor en operacions de càrrega i descàrrega, reducció de temps d’espera, l’aplicació obligatòria d’una clàusula de revisió del preu del gasoil, la devolució dels imports endarrerits del cèntim sanitari i la no aplicació de l’eurovinyeta, entre d’altres.

En un comunicat, l’associació de transportistes ha lamentat la “manca de voluntat” d’arribar a un acord per part del govern i l’ha instat a fer-li arribar una nova proposta. Si aquesta no els satisfà, el CNTC adverteix que podria convertir la convocatòria en indefinida.

El president de l’entitat, Carmelo González, ha expressat el seu rebuig a la primera proposta del govern i ha criticat que és “més restrictiu” que el compromís assumit per l’anterior secretari d’Estat, Pedro Saura.

En una roda de premsa després de la reunió, la secretària general de Transports i Mobilitat, Maria José Rallo, ha constatat que els transportistes han vist la proposta de l’executiu “clarament insuficient” i que han demanat que el ministeri els en fes arribar una de nova. Rallo ha comentat que davant la negativa dels transportistes ja no s’ha entrat al detall del document, per bé que ha considerat que encara “hi ha marge de negociació”.

Rallo ha apuntat que les dues parts es podrien reunir la setmana que ve per debatre una nova proposta. En aquest sentit, ha traslladat que el ministeri ofereix la “màxima disponibilitat” per arribar a un acord per a la desconvocatòria de la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia