Economia

Gastronomia

Història i receptes del Disfrutar

S’ha presentat a Girona el primer volum del llibre del restaurant barceloní

Els xefs reivindiquen la cuina d’avantguarda

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona ha presentat el primer llibre del restaurant barceloní Disfrutar, que té dues estrelles Michelin i és al cinquè lloc de The World’s 50 Best Restaurants. El llibre, que pesa prop de 6 quilos i que és la primera vegada que es presenta, repassa els primers anys del restaurant, des de la seva obertura el 2014 fins al 2017, i ofereix una selecció de 116 receptes. Les imatges que acompanyen les receptes són obra del fotògraf Francesc Guillamet i el llibre compta amb col·laboracions de prestigi. El pròleg, per exemple, l’ha escrit Ferran Adrià, xef al costat del qual els propietaris del Disfrutar van poder créixer a El Bulli. Precisament, després de formar-se al restaurant de cala Montjoi, i un cop va tancar les portes, Castro, Xatruch i Casañas van obrir el seu primer establiment, el Compartir, a Cadaqués (2012).

L’obra, però, està formada per dos exemplars: per una banda, un llibre amb la història del restaurants i les claus de la seva oferta gastronòmica, tot reivindicant la cuina d’avantguarda, i, per l’altra, un arxivador amb un total de 116 receptes explicades pas a pas i documentades de la mateixa manera que s’organitzen els catàlegs de cuina creativa al restaurant. Ho han fet així perquè, segons han explicat els mateixos cuiners, al restaurant es treballa amb arxivadors i els xefs, que es coneixen des de fa prop de 25 anys, han volgut traslladar aquest mateix format al llibre per intentar ser al màxim d’“honestos” i apropar al lector com és el dia a dia al restaurant Disfrutar. Aquest format permet a l’usuari moure receptes i col·locar-les segons les seves preferències.

Ha estat editat per Abalon Books i s’ha imprès amb paper ecològic i “procedent de boscos sostenibles”. Es pot adquirir a les llibreries, als restaurants Compartir i Disfrutar, i a la botiga en línia CXC Store. El preu és de 166,25 euros als restaurants i pàgines webs pròpies de cuina, i de 175 euros en llibreries i en la venda en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES