La UGT i CCOO convocaran mobilitzacions per rebutjar el pla d'ajust del grup químic Ercros

Reclamen un pla industrial que deixi clar el futur de totes les plantes

Les seccions sindicals de CCOO i la UGT es van reunir ahir a Tarragona per avaluar el pla d'ajust de la companyia que presideix Antonio Zabalza. Un pla que preveu la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 410 treballadors a tot l'Estat, un 22% de la plantilla. «L'empresa encara no ha concretat els termes de l'ERO, però tan aviat com ho faci respondrem amb mobilitzacions i aturades a les plantes», va dir el responsable de la UGT a Ercros, Àngel Clua. En aquest sentit, la UGT i CCOO ja estan preparant un calendari de mobilitzacions per oposar-se a l'acomiadament de 51 treballadors de la planta del grup químic a Flix, on a més preveu presentar una suspensió de contracte per a 24 treballadors més. De fet, els sindicats ja han començat a mobilitzar-se a Palos (Huelva), on Ercros ha anunciat el tancament definitiu de les plantes de clorometà, electròlisi i EDC. «No podem acceptar el tancament de centres productius i un pla que incloga mesures traumàtiques per als treballadors», exposen en un comunicat conjunt els sindicats. «L'afectació del pla d'ajust és molt greu per als treballadors d'Ercros, i a més ja tenim un pla de millora de l'eficiència en marxa», va manifestar el portaveu de CCOO al grup químic, Jesús Ribera. L'anunci de la direcció d'Ercros ha generat dubtes als sindicats respecte a la viabilitat dels centres de treball, i per això reclamen al grup la presentació d'un pla industrial amb garanties. Un pla que la UGT i CCOO volen que deixi clar quin és el futur de cadascuna de les plantes d'Ercros a l'Estat i del conjunt del grup. També volen saber quin equip el dirigirà.

Acords incomplits

Tot i que els sindicats ja van deixar clar la setmana passada que el pla d'ajust d'Ercros ha trencat el model de negociació que fins ara havia aplicat el grup químic, ahir van precisar que «incompleix» i «eludeix» el pacte de l'acord sindical del grup del pla de millora d'eficiència. Un pla que la companyia va posar en marxa el 2007 i que, segons Ercros, li ha permès minimitzar l'impacte de la crisi econòmica el 2008. Amb tot, Ercros sosté que la caiguda de la demanda és el motiu del pla d'ajust amb què pretén estalviar-se uns 48 milions d'euros anuals. Tot i que la UGT i CCOO rebutgen els acomiadaments, sí que estan oberts a negociar suspensions temporals de contracte. «La crisi pot justificar un ERO temporal, però no el tancament de plantes», va apuntar Clua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.