Les obres del FEIL donen feina a 1.655 persones al Garraf

El delegat del govern, Joan Rangel, prepara els alcaldes per un segon fons d'inversió en serveis

La majoria de les obres que els ajuntaments del Garraf pagaran amb els diners de l'Estat ja estan en marxa, i ahir el delegat del govern en va visitar algunes per comprovar l'estat d'execució del fons i per conèixer de primera mà l'opinió dels alcaldes. A Vilanova i la Geltrú, Joan Rangel va passejar per les reurbanitzacions de carrers del centre de la ciutat i va visitar un dels projectes més emblemàtics, la remodelació de la rambla de la Pau, que donarà continuïtat a la rambla Principal fins a la façana marítima, reformant igualment els entorns del monument a Francesc Macià.

Durant la visita a Vilanova, Rangel es va reunir amb el govern local, al qual va anunciar una segona edició d'aquest fons amb uns objectius més específics: «Aquest any el fons ha estat general i la concreció ha anat al gust dels ajuntaments. Amb vista a l'any vinent es preveu un fons de 5.000 milions d'euros destinat a temes més estructurals i estratègics.»

En aquest sentit, Rangel ha puntualitzat que la intenció del govern estatal és que els ajuntaments inverteixin en serveis: «El quart pilar, que és la dependència, ha de tenir la infraestructura adequada; s'ha d'apostar per la millora i la modernització dels municipis i de la mateixa administració pública a través de les noves tecnologies; s'ha de lluitar per la màxima eficiència en el consum de l'energia.»

Pel que fa al present fons d'inversió, Rangel considera que el govern ha assolit amb escreix els objectius fixats, ja que amb el 75% de l'obra contractada a Catalunya s'han superat els 48.000 llocs de treball, quan la marca se situava a priori en els 41.000.

El fons permet la posada en marxa de 95 projectes a la comarca

El fons estatal d'inversió local permet tirar endavant fins a 95 projectes que pugen un total de 24 milions d'euros al Garraf. A més de Vilanova i Sitges, Joan Rangel va visitar ahir Sant Pere de Ribes, on s'estan executant millores a la plaça Layret, s'han d'instal·lar sistemes solars tèrmics als pavellons municipals i al camp de futbol de Ribes i s'han d'adequar passos de vianants per suprimir barreres arquitectòniques. El delegat del govern també va fer acte de presència a Cubelles, on va comprovar que s'està executant l'ampliació del clavegueram entre la C-31 i l'estació de bombeig Principal Cubelles. Al municipi també s'estan millorant zones verdes i s'està habilitant l'enllumenat de Mas Trader I. Finalment, Rangel va visitar Canyelles, on s'estan renovant voreres i serveis al carrer del Romanguer i s'hi fan millores pel que fa l'accessibilitat.

Un nou carril bici a Sitges

Les obres de reurbanització del passeig de Vilanova, a Sitges, van centrar la visita del delegat del govern de l'Estat al municipi. L'actuació, dividida en tres fases i amb un cost que supera el milió d'euros, permetrà la construcció i reforma de voreres i l'habilitació d'un carril bici al llarg del passeig. Les obres ja han començat i estan afectant el trànsit: si bé en sentit de Sitges a Vilanova els vehicles poden circular sense problemes, en el sentit contrari el trànsit es desvia pel passeig del Doctor Benaprès i l'avinguda del Vinyet. La instal·lació d'escales mecàniques al pont de l'estació, millores a les escoles Miquel Utrillo i Esteve Barrachina i la creació d'una oficina de turisme són altres actuacions subvencionades. L'alcalde de Sitges, Jordi Baijet (PSC), va valorar molt positivament el fons i va assegurar que el seu govern ja està treballant en la presentació de projectes per a la convocatòria del 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.