Sant Pere de Ribes crearà un pla d'impuls de l'ocupació local per ajudar a afrontar la crisi econòmica

La creació d'un pla d'impuls de l'ocupació local per contractar «persones desocupades i en situació d'especial emergència» és una de les mesures acordades per l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes per afrontar la crisi. En el ple de dimarts, tots els grups municipals van aprovar la moció que inclou les respostes locals contra la crisi que ha d'impulsar el municipi en els pròxims mesos.

L'Ajuntament es compromet a estudiar l'increment de les disponibilitats municipals per cobrir situacions d'emergència social, com ara el pagament d'aliments, ajuts socials, impagaments de lloguers i serveis. Altres mesures seran la creació de noves exempcions i subvencions per pagar els impostos, i la potenciació dels serveis d'assessorament i acompanyament integral per a persones i famílies que els ajudi a gestionar temes jurídics, d'habitatge, impagats, desnonaments o subministraments.

En l'àmbit de la contractació, el pla d'impuls de l'ocupació que vol posar en marxa l'Ajuntament s'adreçarà a ciutadans que, per exemple, no disposin de cap subsidi. La contractació es faria per un període concret, de tal manera que els donés drets a percebre un subsidi d'atur o d'alguna altra mena. Es tracta, doncs, de crear un mecanisme per generar una cotització i percepció econòmica.

L'Ajuntament també s'acollirà al programa de contractació de persones perquè portin a terme treballs de prevenció d'incendis forestals i la gestió de boscos de la Diputació de Barcelona. La voluntat del municipi és afavorir també una coordinació comarcal dels punts locals d'ocupació, i incentivar l'activitat econòmica i el comerç local, amb polítiques actives.

Consens polític

El document que recull les mesures anticrisi ha estat treballat i consensuat per totes les forces polítiques en el si d'una ponència especifica, amb l'objectiu que el govern municipal el segueixi com un «full de ruta» per ajudar els ciutadans a afrontar els problemes econòmics actuals. L'acord inclou que la taula anticrisi continuï treballant en el seguiment de la diagnosi de l'impacte de la crisi en l'àmbit local i comarcal, així com en el seguiment de l'impacte de les mesures que es vagin acceptant a partir d'ara, per la qual cosa s'establirà un nou calendari de treball a partir del setembre. La moció assegura que el repte és «mobilitzar tots els recursos municipals possibles per evitar la fractura social que aquestes noves realitats poden arribar a provocar, especialment entre els sectors més vulnerables».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona