La direcció d'Ercros trenca les negociacions i podria presentar un expedient de regulació sense acord

La direcció del grup químic Ercros hauria trencat les negociacions amb els sindicats després de no haver arribat a cap acord, segons informava ahir Catalunya Ràdio. L'aturada de les converses obre un altre procés en el qual l'empresa podria presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) sense tancar l'acord en relació amb les peticions dels representants dels treballadors.

L'empresa ha adduït, d'una banda, que no pot presentar més propostes que li siguin viables i, d'altra banda, que ha esgotat el termini del període de consultes, que ja havia ampliat una setmana. L'expedient afectaria 90 treballadors, en especial de la plantilla d'Ercros a Flix.

Pla d'ajustament

El grup químic va presentar el maig passat un pla d'ajustament d'àmbit estatal, que incloïa acomiadaments i suspensions temporals de contractes. Segons van anunciar, a Flix es tancaria la planta de clorometà i, temporalment, la d'electròlisi, cosa que comportaria 51 acomiadaments i 24 suspensions de contracte temporals. En el cas del complex de Tarragona, Ercros va anunciar l'acomiadament de 28 dels 392 treballadors que té, mentre que dels centres de Tortosa i Cerdanyola afectaria cinc empleats. CCOO i la UGT van lamentar des del primer moment, i de manera conjunta, la falta de negociació del pla. Tot i que els sindicats van entendre les raons, que feien referència a la caiguda de la demanda per la crisi, no van compartir el nombre d'acomiadaments previstos. Des que la direcció va anunciar l'activació del pla, els sindicats ja han dit que convocaran mobilitzacions i aturades de l'activitat a les plantes del grup químic Ercros per expressar el seu rebuig a l'ajustament presentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.