Varo SA comença tots els tràmits per tancar, ja que no apareix cap comprador

El jutge destitueix el consell d'administració de l'empresa de mobles i acorda tirar endavant un ERO

El comitè d'empresa de Varo SA va reunir-se amb el jutge ahir al matí, un cop tancat el termini perquè aparegués un comprador que volgués invertir en l'empresa i assumir un deute d'uns deu milions d'euros. Ara comença tot el procés de tancament de l'activitat de la fàbrica de la rambla del Garraf, a Sant Pere de Ribes. L'expedient de regulació de l'ocupació de la seixantena de treballadors que conserva Varo SA ja s'ha presentat; segons el comitè, el jutge ha destituït el consell d'administració de l'empresa i ha embargat les seves accions, «en no ser capaços d'aconseguir uns possibles compradors, i per evitar» que la fàbrica «es malvengui».

Avui, a les cinc de la tarda, la plantilla es reunirà en una assembla per acordar com gestionar la feina que hauran de dur a terme a partir de la setmana vinent. «A partir de dilluns els treballadors entrarem a la fàbrica per liquidar totes les comandes i generar diners per poder pagar salaris i indemnitzacions», explica el president del comitè d'empresa, Antonio Sabater. Fins que la plantilla no conegui quantes comandes hi ha i el nivell de feina que exigeixen no se sabrà quant de temps durarà el procés de tancament de la fàbrica.

Els treballadors estan en vaga des del dia 1 de setembre, en no rebre la totalitat del seu salari i després que l'empresa no abonés les indemnitzacions que deu als empleats que va acomiadar el 2008. El deute amb aquest col·lectiu és d'1,4 milions d'euros, segons el comitè. Fins avui a la tarda la plantilla mantindrà les guàrdies a la porta de l'empresa, de la qual no ha marxat des que està en vaga per evitar entrades i sortides de material.

CRONOLOGIA

Abril del 2008
Els treballadors de Varo SA-Valentí comencen a percebre el seu salari amb retard
Maig del 2008
La plantilla s'assabenta que l'empresa ha entrat al jutjat número 3 del mercantil de Barcelona la demanda d'un expedient concursal a principi de mes, sense haver informat el comitè sobre les dificultats econòmiques que afecten el negoci
Juliol del 2008
Els treballadors fan tres jornades de vaga quan l'empresa anuncia que acomiadarà 43 empleats. Finalment arriben a un acord sobre les condicions econòmiques de l'acomiadament
Setembre del 2009
Els treballadors inicien el mes amb una vaga indefinida en percebre amb retard el sou, i després que l'empresa no aboni els diners que deu als 43 treballadors acomiadats el juliol del 2008

En espera d'una compra

L'empresa suïssa de capital canadenc que aspirava a la compra de la fàbrica –segons van explicar els propietaris de Varo SA als treballadors– de moment no ha aparegut, tot i que dimecres acabava el termini perquè diposités uns diners al jutjat si volia adquirir la fàbrica. Tot i això, la darrera esperança de la plantilla és que aquesta empresa o una altra vulgui adquirir la fàbrica, dedicada a la fabricació de mobles i tot tipus d'objectes de decoració, en les properes setmanes, abans que acabi el procés de tancament. En aquest cas, el jutge aturaria els tràmits perquè l'empresa deixi de funcionar, segons apunta el president del comitè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.