Esports

Salvador Servià celebra els 40 anys de competició activa participant per 17a vegada en el Ral·li Dakar

Esports

El pilot de Pals (Baix Empordà), Salvador Servià, participarà al pròxim Ral·li Dakar pilotant un camió Mercedes 6x6 de la categoria T4. Serà la 17a participació de l'empordanès a la prova i coincidirà amb la celebració dels 40 anys com a pilot de competició en actiu. Servià va disputar les seves primeres curses el 1969. Aquell any es va estrenar en proves de muntanya, disputant la Pujada als Àngels al volant d'un Seat 124, i també en els ral·lis pilotant un 600. Després de 39 anys, en el palmarès del palenc hi figuren títols de campió i subcampió de l'Estat de ral·lis i un tercer lloc posició al Campionat d'Europa.

El palenc ha participat també onze vegades al Ral·li de Montecarlo, una d'elles, l'any 1973, amb la seva muller, Montse Imbers, com a copilot i coincidint amb el viatge de noces.

L'any 1988, Salvador Servià va començar a competir en ral·lis tot terreny, especialitat en la que va ser campió de l'Estat de raids el 1992 i vencedor del Trofeu de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) de la categoria Marathon en la Copa del Món de ral·lis tot terreny, la temporada 1993.

A l'emblemàtic Ral·li Dakar, ha acabat cinc vegades entre els deu primers absoluts, destacant el cinquè lloc de l'any 1996 i el sisè en les edicions del 1993 i el 1997. També va ser segon de la categoria el 2003, amb un camió Man 4x4. El pilot del Baix Empordà també ha disputat dues edicions del Ral·li París - Moscou - Pequín.

El Ral·li Dakar començarà el pròxim 3 de gener a Buenos Aires (Argentina) després d'haver hagut d'abandonar el continent africà per qüestions de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.