1a divisió

El Real Madrid queda fora de la Copa del Rei

El jutge únic de competició dóna la raó al Cadis i tomba totes les al·legacions de l'equip de Txérixev

El club blanc anuncia que presentarà recurs i es reafirma en els seus raonaments

El jutge únic de competició, Francisco Rubio, ha desqualificat el Real Madrid de la Copa del Rei per alinear un jugador de manera indeguda en el partit contra el Cadis. El club andalús va denunciar a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que els madrilenys havien inclòs Denís Txérixev a l'onze inicial de l'eliminatòria de Copa del passat dimecres malgrat acumular un partit de sanció per acumulació d'amonestacions durant la temporada passada, quan jugava al Vila-real. El jugador rus va marcar un dels tres gols dels visitants.

El Comitè de Competició ha donat aquest divendres la raó al Cadis i ha desestimat les al·legacions del club blanc, que argumentava que no se li havia notificat la sanció de Txérixev.

El jutge tira per terra els arguments del Real Madrid, que al·ludeix al desconeixement de la sanció al seu jugador per no haver rebut cap notificació tant aquest com el club denunciat. Rubio assenyala que consta de manera “inequívoca i fefaent” que es va notificar la suspensió al Vila-real i, per tant, es pot inferir que l'equip valencià comunicaria la sanció al jugador i fins i tot al club madrileny.

Tampoc accepta el recurs relacionat amb l'anul·lació de les targetes rebudes en les tres primeres eliminatòries de la competició.

L'equip de Rafa Benítez es queda així fora de la competició a la primera eliminatòria, si bé ja ha avançat que presentarà recurs. El club blanc ja va assegurar dijous per boca del seu president Florentino Pérez que esgotaria totes les vies de recurs si no se li donava la raó. Perez, va defensar ahir en una declaració a la premsa que l'equip no s'havia saltat les normes perquè ni el seu club ni Txérixev havien rebut la notificació de la suspensió.

El Real Madrid ha emès un comunicat després de rebre la resolució que el deixa fora de la Copa del Rei i li imposa una multa de 6001 euros on insisteix que la Federació no va notificar “personalment” la sanció al jugador.

La nota assenyala que després d'analitzar la resolució del jutge de competició “comprova que en aquesta es reconeix que la RFEF no va notificar personalment la sanció al jugador”. Segons el Madrid, aquesta és l'“única manera perquè la sanció adquireixi eficàcia”.

“El Real Madrid es reafirma” en els seus raonaments i confirma que presentarà els oportuns recursos amb la seguretat que la resolució final serà favorable al club”, conclou la nota.

Diferents mitjans de la capital espanyola han avançat la decisió abans de les cinc de la tarda, si bé posteriorment el Real Madrid ha subratllat en un comunicat que ha rebut la resolució del jutge a les 18.17 hores. Abans, fonts de la Federació consultades per l'agència EFE han indicat que el jutge encara no havia acabat de redactar la resolució i la comunicació formal del dictament, prevista per a dos quarts de tres, s'ha endarrerit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia