2a DIVISIÓ A

El Girona s'ha encallat contra els equips de la part baixa i només hi ha sumat 10 punts de 27

Bernaus diu que l'últim 1 de 6 a casa és poc i que tenen clar el que hi ha en joc a Múrcia

Després de no guanyar cap partit dels dos últims compromisos a casa –Las Palmas (0-2) i Albacete (2-2)–, el Girona afrontarà diumenge (a les 5) la tercera oportunitat contra un altre rival de la part baixa, el Múrcia. Els gironins van badar a casa (un únic punt de sis) i saben que equivocar-se contra l'antepenúltim complicaria més les coses. De fet, el Girona s'ha encallat més del compte contra els equips de la part baixa, contra els quals només ha tret 10 punts de 27. «No esperàvem sumar un punt dels últims sis, però ha estat així. S'ha vist que és molt difícil sumar tant a casa com a fora», destaca el defensa del Girona Marc Bernaus.

Tenint en compte que l'equip de Narcís Julià és cinquè per la cua, fins ara s'ha enfrontat amb nou equips de la part baixa i a onze de la primera meitat de la taula. Dels exigus 10 punts de 27 contra rivals directe, cal lamentar les doloroses ensopegades contra el Real Unión, el Celta i las Palmas, als quals se'ls va donar vida quan estaven en situacions difícils, sobretot al conjunt d'Irun i al d'Eusebio Sacristán.

En els dos últims partits, al Girona se li ha enfosquit l'horitzó després dels dos gols en dos minuts dels canaris i després del 2-1 del conjunt manxec dissabte passat (49'). Preguntat sobre la reacció positiva del Girona després de l'1-2 de l'Elx fa un mes –es va imposar 3-2– i l'ensopiment en els dos últims partits, Bernaus no considera que l'equip hagi reculat en capacitat de reacció. «No s'ha anat endarrere; el partit de l'Elx va ser d'una altra manera... L'altre dia sí que potser ens va afectar anímicament el 2-1.»

Una ciutat «complicada».

Bernaus ha disputat més de 250 partits a segona A i sap quin ambient es viu a Múrcia, una ciutat de tradició futbolística. «Els que fa temps que juguem sabem que la ciutat de Múrcia és complicada per als jugadors... Diumenge ells també tindran responsabilitat.»

En l'últim partit de la primera volta, el Girona aspira a puntuar, com ha fet en sis desplaçaments. El Girona, diu Bernaus, sap que es juga diumenge a la tarda a la Nueva Condomina. «Tots sabem el que hem de fer, ells sortiran amb la intenció de sortir de baix i nosaltres volem posar una mica de marge respecte al descens com més aviat millor», destaca.

LES DADES

Contra els rivals de la part baixa (10 de 27)
Dues victòries i quatre empats:
Pendent de jugar diumenge al camp del Múrcia, que ara és antepenúltim, i tancar la primera volta, el Girona ha puntuat en sis partits contra rivals directes i ha perdut contra el Real Unión (0-2), Celta (1-2) i Las Palmas (0-2).
J. 6: Osca-Girona (2-2)
J. 7: Girona-Castelló (1-0)
J. 13: Girona-Cadis (4-0).
J. 14: Còrdova-Girona (2-2).
J. 18: Recreativo-Girona (2-2).
J. 20: Girona-Albacete (2-2).
Contra els rivals de la part alta (12 de 33)
Tres victòries i tres empats:
Contra els equips de la primera meitat de la taula, el balanç del Girona és de tres triomfs, tres empats i cinc derrotes.
J. 2: Nàstic-Girona (1-1).
J. 3: Girona-Rayo (1-1).
J. 4: R. Sociedad-Girona (2-2).
J. 10: Salamanca-Girona (0-1).
J. 11: Girona-Vila-real B (3-2).
J. 17: Girona-Elx (3-2).
El Girona, divuitè amb dos punts de marge sobre els llocs de descens, acumula 22 punts de 60 (amb 5 victòries, 7 empats i 8 derrotes). A casa, ha sumat 14 punts i a fora, 8.

Bernaus: «No pots adormir-te ni un segon»

El Girona manté dos punts de marge respecte al descens tot i badar en els dos últims partits. Segons Marc Bernaus, els jugadors saben el pa que s'hi dóna en la categoria. «Nosaltres ja sabem que no pots adormir-te ni un segon, ni quan tens cinc o sis punts de marge respecte als llocs de descens, ni quan en tens dos ni quan estàs a baix. Hem de donar i exigir-nos el màxim.» L'exjugador del Poli Ejido no considera que l'equip noti la pressió de la part baixa i remarca que, després del 2-2 contra l'Albacete, s'han de corregir alguns aspectes. L'andorrà, de 32 anys, ja ha disputat més partits (10) i ha tingut més minuts (763) que la temporada passada (9 i 694, respectivament).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.