Futbol català

Correctiu exagerat al Madrigal

El Girona sucumbeix a Vila-real en uns 20 últims minuts desgraciats, en què passa de l'1-1 al 4-1

Els de ‘Rubi' havien fet una mala primera part, però amb el golàs de Moral (51') van posar la por al cos del rival

Els empats a Ponferrada i el Las Palmas van endolcir el revés

Tocarà aixecar-se una altra vegada. Ahir, el Girona va sucumbir al Madrigal i ja no depèn d'ell mateix per pujar directament a primera. Va pagar un mal inici, però sobretot un final nefast en què va encaixar tres gols que van convertir l'1-1 en un 4-1 tan exagerat com letal. Els de Rubi van aconseguir corregir la mala posada en escena –el golàs de Moral va fer tota la pinta de punt d'inflexió majúscul–, però van observar amb impotència un darrer tram en què el Vila-real va passar per sobre dels gironins, que fins i tot van perdre el goal-average. Les úniques alegries esportives van arribar de molt lluny: ni el Las Palmas ni la Ponferradina van passar de l'empat a casa, la qual cosa aplana el camí dels blanc-i-vermells en la fase d'ascens.

No s'havia complert el primer quart d'hora i ja pintaven bastos al Madrigal. L'escenari no era dolent, sinó una mica pitjor. El Vila-real ja havia aprofitat una desconnexió defensiva dels gironins per remar a favor seu en el minut 3 i Rubi ja s'havia vist obligat a gastar un canvi perquè Migue es va ressentir de la lesió (12').

Res d'això no entrava en el guió el dia que el Girona estrenava dibuix, amb Luso, Tébar i Chus Herrero al davant de la defensa amb la missió de sembrar de romegueres la zona de creació del Vila-real. El curtcircuit gironí es va allargar una bona estona, en què les imprecisions visitants i les entrades per banda de Cani i Aquino van fer témer el pitjor. Als de Rubi, la pilota als peus els cremava més del compte i la perdien de seguida. I la distància entre el mig del camp i els homes més avançats (Toni Moral, Acuña i Felipe) era excessiva perquè el Girona pogués inquietar Juan Carlos. De fet, els visitants no van rematar ni un sol cop entre els tres pals, i la vegada que van estar més a prop del gol va ser en un rebuig del porter del Vila-real a l'esquena de Musacchio que gairebé acaba amb un autogol. Amb l'aigua que semblava que baixava, arribar al descans amb l'1-0 era mig èxit.

L'1-1, un miratge

Toni Moral es va inventar el que serà possiblement el gol de la jornada, una vaselina davant la qual un aficionat al futbol, tingui els colors que tingui, només pot aplaudir. El gol va canviar del tot l'estat d'ànim dels locals i els visitants. El Girona se sentia a gust per primer cop amb el trivot i el Vila-real no les tenia totes. Els locals, però, es van acabar refent de l'1-1 empesos per una grada que també va reaccionar. I l'acceleració dels de la Plana combinada amb errades visitants importants –en el 2-1, David Garcia no va contenir bé Pereira; el 3-1 va ser un regal de Juanlu, i el 4-1, de Mallo– va ser una combinació mortal per als de Rubi, que, malgrat el correctiu, encara tenen moltes coses a dir.

vila-real4

girona1

VILA-REAL: Juan Carlos; Mario, Mellberg, Musacchio, Jaume Costa; Aquino (Jonathan Pereira, 69'), Canteros (Manu Trigueros, 67'), Bruno Soriano, Cani; Uche i Perbet (Joan Oriol, 84'). GIRONA: Dani Mallo; Jose, Migue (Moisés Hurtado, 12'), Richy, David Garcia (Juanlu, 72'); Luso, Tébar, Chus Herrero; Toni Moral, Acuña i Felipe (Eloi, 81'). GOLS: 1-0 (3') Uche. 1-1 (50') Toni Moral. 2-1 (71') Perbet. 3-1 (77') Perbet. 4-1 (91') Uche. ÀRBITRE: Prieto Iglesias, navarrès. T.G.: Als locals Jaume Costa (57') i Aquino (59'); als visitants Chus Herrero (46'), Luso (65') i Tébar (85'). T.V.: Cap. PÚBLIC: Uns 23.000 espectadors. MINUT A MINUT: 3' 1-0. Uche s'esmuny entre els centrals després d'una passada interior d'Aquino i es queda sol davant Dani Mallo, a qui bat amb un xut ras i col·locat. 7' Perbet trenca el fora de joc i Dani Mallo surt molt valent als seus peus. 18' Centrada malintencionada de Cani que es passeja per l'àrea petita. 26' Mellberg treu del cap d'Acuña una pilota centrada per Toni Moral que el paraguaià ja es disposava a rematar. 33' Perbet remata de cap un córner, a prop de l'escaire. 34' Uche cedeix a Perbet, que etziba un xut ras que Mallo, ben col·locat, rebutja primer i atrapa després. 42' Felipe cargola una falta que Juan Carlos rebutja a l'esquena de Musacchio i la pilota acaba a córner. 50' 1-1. Toni Moral roba una pilota i inicia un contraatac amb conducció que culmina amb una vaselina increïble. 53' Després d'un canvi de joc, Luso deixa la pilota amb el cap a Acuña, que no pot connectar una rematada franca. 58' Uche guanya la línia de fons i posa una pilota d'or a l'àrea petita a la qual no arriba Perbet. 63' Bona triangulació entre Felipe i Toni Moral que no pot endreçar Acuña. 64' Rematada de Perbet després d'un córner que Mallo atura en dos temps. 71' 2-1. Jonathan Pereira se'n va de David Garcia i la seva centrada a dins l'àrea la remata Perbet. 76' Uche guanya l'esquena a Richy en una pilota llarga i Mallo salva el xut enviant-lo a córner. 77' 3-1. Mala entrega de Juanlu, de la qual se n'aprofita Cani per assistir Perbet, que no perdona, tot i que Mallo toca la pilota. 91' 4-1. Uche, des de dins l'àrea i un pèl forçat, envia un xut ras i centrat que s'esquitlla entre les cames de Dani Mallo i acaba entrant.