Futbol català

Un pitxitxi ple d'energia

A punt. Javi Acuña es refà de la contusió d'Almeria i es posa a disposició de Rubi per jugar fins i tot contra el Madrid B. Superats els 15 gols, somia en la vintena i sobretot en el de l'ascens

Màxim golejador i sense competència directa a la punta d'atac, Javi Acuña s'ha convertit en una peça gairebé imprescindible per al Girona. I això que, durant la primera part del campionat, estava més acostumat a sortir des de la banqueta –amb una productivitat molt alta– que d'entrada. La lesió de Benja li ha canviat radicalment el panorama, fins al punt que acumula més minuts en els 14 partits sense el vallesà que en els 27 anteriors. El paraguaià està encantat amb el seu nou rol: “Em sento molt bé, molt a gust, jugant tots els partits i tenint confiança. És el que necessitava ja fa temps, i les coses m'estan sortint força bé.”

Carregat d'energia, a Acuña li agradaria jugar fins i tot el partit intranscendent contra el seu exequip, el Madrid B, un cop superada la contusió al peroné en l'acció del penal escatimat a Almeria. “He millorat del cop i estic a disposició del mister. Estic disposat a jugar tots els partits i m'encantaria jugar aquest, però acceptaré qualsevol decisió”. El punta creu que acabar la lliga regular amb un triomf, encara que no hi hagi res en joc, els ajudaria: “Volem guanyar per arribar amb molta confiança a la promoció, toqui qui toqui.”

A partir de dimecres que ve, la promoció es decidirà en quatre partits en deu dies, un període molt dens que ni el Girona ni els altres equips estan acostumats a suportar. “No ho hem fet, però fa molt temps que ens entrenem i l'equip està preparat per a tot”, assegura Acuña.

Autor del seu setzè gol a Almeria abans que Trujillo el lesionés, el paraguaià ha superat les quinze dianes que s'havia marcat com a repte. Ara, se'n posa un altre d'encara més ambiciós: “Els companys no m'han picat més, però m'encantaria arribar més amunt. I per què no els 20 gols? I, posats a fer, marcant l'últim dia i pujant. Seria molt bonic”.

MOLTS MINUTS

“Em sento molt bé jugant tots els partits i tenint confiança; és el que necessitava”

CALENDARI DENS

“Seran dos partits per setmana, però fa molt que ens entrenem i estem preparats per a tot”
AMB BENJA A L'EQUIP
7 partits titular
de 27
2 partits sencers
950 minuts
de 2.430 possibles
8 gols
ARRAN DE LA LESIÓ DE BENJA
13 partits titular
de 14
6 partits sencers
1.087 minuts
de 1.260 possibles
8 gols
“He millorat del cop i m'encantaria jugar, però acceptaré la decisió del tècnic”

Mentalització per a una fase dura i exigent

“La gent ha d'estar mentalitzada que serà molt complicat, que hem d'estar preparats per al que pugui venir”, va explicar Juanlu Hens. El cordovès veu l'equip “amb moltes ganes d'afrontar l'eliminatòria” i no té preferències sobre el primer rival. “Anar a qualsevol dels tres camps serà complicat.” De tota manera, pensa abans en el Madrid B. “El partit no ens canviarà la posició, però juguem a casa, volem fer tres punts més, i serà bo estar motivats com més aviat millor pel següent partit”. Juanlu va pujar amb el Tenerife a primera divisió com a tercer classificat –gràcies a un triomf en la penúltima jornada a Montilivi–, quan encara no hi havia promoció d'ascens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.