Futbol català

Al ritme del pitxitxi

El rival. Oriol Riera no veu porteria des dels dos gols a Montilivi, en el duel que els va marcar un punt d'inflexió

Fernando Sales, Juli, Kike López i Urko Vera van ser els autors de la golejada contra el Sabadell, que va permetre a l'Alcorcón assegurar-se el cinquè lloc i posar fre a l'encallada. Un pòquer de gols per a la tranquil·litat a Santo Domingo, amb la particularitat que cap el va aconseguir Oriol Riera. Un fet significatiu, perquè l'osonenc ha marcat una tercera part dels gols de l'equip. El cas és que l'exblaugrana, que va acaparar molt de protagonisme a Montilivi amb dues dianes que deixaven el partit ben encarrilat per als seus –també va perdonar el tercer–, no ha tornat a veure porteria. La remuntada heroica del Girona va fer mal a l'Alcorcón –quatre derrotes i un empat abans del 4-0 contra el Sabadell– i va frenar el seu pitxitxi. De tota manera, Riera continua sent l'arma principal dels de Bordalás en atac.

Moltes peces fixes

L'Alcorcón té un onze molt ben definit i un bon grapat d'homes que han jugat gairebé tots els partits. El porter Manu Fernández és el que més minuts acumula (3.690), però hi ha quatre jugadors més que superen els 3.000 minuts –els defenses Babin, Nagore i Ángel i l'extrem Fernando Sales, que al setembre farà 36 anys– i quatre més –Juli, Rubén Sanz i els catalans Abraham i Oriol Riera– que s'hi acosten molt. L'Alcorcón és, amb 57 gols, l'equip que menys n'ha marcat –el Girona n'ha fet 74– d'entre els que lluiten en la promoció.