Bàsquet

Una exigència excessiva

Bàsquet. LEB Or. El Girona es mostra combatiu a Maó i no es rendeix fins al tram final, quan el desgast i els problemes de faltes li passen factura. David Navarro va ser el millor dels balears

El Girona va vendre cara la seva pell, però li calia alguna cosa més per sortir amb algun botí de la pista de Menorca. Tret del 0-2 i del 2-4, la pauta sempre la va marcar l'equip balear, a còpia dels moments de David Navarro i d'una major profunditat de banqueta, fet que li va permetre arribar més fresc al final. Tot i trencar-se la ratxa de tres triomfs, l'equip, amb Freimanis brillant, va tornar a exhibir competitivitat contra l'equip amb la millor dinàmica de la LEB Or.

La boia Freimanis

Al grup va semblar encomanar-se-li el fred glacial a Bintaufa. Poc tens, feia tota la sensació que no li duraria ni un assalt al Menorca quan, superat l'equador de primer parcial, Tabak ja havia d'aturar el partit per frenar la sagnia i el joc vertical de Navarro (14-4, 6'). Tot eren notícies pèssimes per als gironins, que, a més de tenir Middleton amb un parell de faltes, no trobava la fluïdesa ofensiva: 4 pèrdues i 2/7 en tirs. Ni el fet que Arteaga tingués dues faltes no podia fer d'atenuant perquè de la banqueta va sortir Coppenrath.

Amb tot, el parèntesi li va anar bé al Girona. D'allà va irrompre Freimanis, i el seu encert va ser aigua beneïda per als seus, tan i tan encallats en atac. Tot solet va anotar 11 punts entre el final del primer quart i el principi del segon, i va deixar clar a l'afició local que hi havia partit. I molt (27-23, 13'). Això, unit a la tornada testimonial d'Arteaga –li van xiular la tercera, en atac, tot just sortir–, va fer pensar en la possibilitat de girar la truita. Però, a l'equip balear, hi ha fons d'armari i el que no va produir el canari va ser tasca de Coppenrath, que sempre fa mal. La feina del pivot i de Navarro –Ordín estava ben frenat per Pérez– van tenir molt més pes que l'atac dels visitants, que al tram final va viure de dos triples de Jordi Vallmajó. El pas pels vestidors va ser força benvingut (39-30).

Els punts de Freimanis i l'aportació de Fernández, sobretot en el rebot, van permetre a l'equip no perdre el pols a la situació, en l'arrencada del tercer parcial (43-38, 24'). Ara bé, el Menorca no permetia respirs i només li va concedir una cistella de camp en els darrers 6 minuts del tercer parcial. Tot i que es va cedir terreny irremeiablement –52-42 a final de parcial–, no era una distància insalvable. I això gràcies a la bona tasca dels de Tabak al darrere, situats en zona, i al rebot d'atac. El problema eren les faltes, ja que, a aquestes altures, tres pilars (Middleton, Vallmajó i Freimanis) n'acumulaven tres cada un.

El mèrit del grup va ser no descompondre's i una altra inspiració de l'aler pivot letó –7 punts seguits per convertir un 54-44 en un 54-51 (33')– va tornar a donar vida al Girona. Però dues faltes xiulades a Freimanis –la cinquena, en atac– i una altra a Middleton, la quarta i en atac també, van provocar la ira de Tabak, que va rebre una tècnica letal. Per sort per al seu equip, els locals no en van treure cap rèdit (59-51, 35'). Els visitants van intentar-ho, però entre els tirs lliures concedits i l'exigència defensiva d'un rival amb més rotació, van cedir quan Bas va clavar un triple a 1:22 del final (66-57). L'equip es va entregar tant que també va concedir l'average (+10 a Fontajau).

Hem estat molt seriosos en defensa, rebent menys de 60 punts, i en atac hem tingut moments
Josep Maria Berrocal
ENTRENADOR DEL MENORCA
A nosaltres ens ha faltat alguna cosa. Particularment, crec que el Menorca va jugar millor a Fontajau que avui
Zan Tabak
ENTRENADOR DEL GIRONA FC
No em molesta perdre aquí, però sí que, amb un partit tan físic, no es permeti el mateix a un costat i a l'altre
El Menorca ens ha donat dues o tres oportunitats d'entrar al partit i no ho hem sabut aprofitar

L'anotació, ‘congelada'

Els 57 punts anotats ahir a Maó són el mínim d'aquesta temporada. Fins ara, el Girona havia arribat a la barrera de 60 punts únicament en la visita del Granada a Fontajau, en la 3a jornada (derrota per 59-73). Ahir, el Menorca va aconseguir encaixar-ne menys gràcies a una defensa sòlida, sobretot amb l'activitat de la línia exterior. De fet, Ordín i Pino, dos dels referents gironins en atac, van anotar únicament 2 punts cadascun. Els percentatges també van ser molt baixos, sobretot en el triple (4/18, un 22%), quan en la temporada està acreditant un 33% de mitjana.

Dos triomfs respecte al desè

Tot i que en el Girona ningú vol parlar obertament del play-off fins que la salvació estigui estacada, la realitat de l'equip a dia d'avui convida a mirar de reüll la distància que es manté respecte al desè classificat, el que marca el tall. Ara mateix, l'equip té dues victòries respecte al Càceres i el Lleó, que juguen avui. Retallaran diferències, doncs, si són capaços de guanyar a Burgos i Granada respectivament. Paral·lelament a tot això, continua el degoteig d'adhesions al web www.sosbasketgirona.com. Ahir al vespre, s'havien comprat 8.484 píxels, gairebé 3.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.