Bàsquet

Final amb indigestió

Bàsquet. LEB Or. Trist epíleg de la temporada per a un Girona que no va poder ni competir a Melilla víctima dels problemes estomacals de quatre jugadors. La pilota passa als despatxos

Per si el curs no havia estat ja prou accidentat, el Girona va trobar-se amb un altre enemic a Melilla. Mitja plantilla va patir una intoxicació –van ser Vila, Freimanis, Vallmajó i Guirao, i aquest últim ni tan sols va poder jugar ahir– que li va minvar encara més un potencial que estava bastant afeblit abans de la cita. Ho va intentar dissimular, però va ser impossible. I més davant un rival que estava cremant les últimes possibilitats d'accedir al play-off amb el factor pista a favor en la primera sèrie. Des de finals del primer quart, els de Tabak van perdre terreny i, sobretot, els dos darrers quarts van ser un suplici. L'equip gironí només volia posar el punt final al partit –molt possiblement l'últim del club a LEB Or, si no hi ha un miracle econòmic– i a un curs difícil en massa sentits.

Escassa resistència

D'entrada, el Girona va intentar plantar cara i la fiabilitat des del triple va permetre-li estar al davant a mitjan primer parcial (9-13, 5'). De mica en mica, però, els nord-africans van tensar la corda al darrere i, això unit al monopoli interior –McKeither i Odiakosa imposaven la seva llei a la zona– i als punts d'Arco, van girar la truita i van començar a distanciar els locals al marcador (16-1 de parcial i 25-14, 9').

L'equip patia un col·lapse total i només la irrupció d'un actor secundari, Eric Jiménez –va tenir el dia més inspirat de la temporada– era poc bagatge per aspirar a mantenir les diferències rondant els deu punts. L'escassa intensitat al darrere es pagava cara i Riera ho va aprofitar amb uns minuts pletòrics a l'inici del segon parcial (46-26, 16'). I, si la distància no es va eixamplar més va ser per l'encert descomunal des de 6m75 del Girona (7/11 a l'equador), ja que a dins, el domici local era abassegador (20 rebots a 8).

Amb aquest panorama i els de Tabak sense energia per plantar cara, la segona part va ser insulsa, amb un Melilla que va arribar a tenir 33 punts d'avantatge en l'últim quart (80-47, 33') i hauria pogut fer més sang si hagués volgut. Un epíleg cruel per a uns jugadors que han complert.

No volíem que es creguessin que podien guanyar i, per això hem imposat un ritme alt, sabent que tenien poques rotacions
gu
Gonzalo García
ENTRENADOR DEL MELILLA
Ha estat un curs difícil. No sé quantes setmanes normals hem tingut. Sempre hi havia distracció
Zan Tabak
ENTRENADOR DEL GIRONA FC
Els vòmits? No vull buscar excuses. Però independentment d'això, crec que hi ha hagut jugadors que s'han esborrat. No han lluitat el partit
És una llàstima acabar així, amb la derrota més dura de tota la temporada. Ells, però ens han castigat i dominat en l'aspecte físic

Mallorca, cas arxivat

El comitè de competició de la FEB va resoldre finalment amb sancions econòmiques el polèmic final del partit que el Girona va vèncer a Inca, contra el Mallorca (73-81), el 14 d'abril. I és que, a 15 segons del final i 73-75 en l'electrònic, els de Tabak van jugar amb sis una acció en què Ordín va arrencar dos tirs lliures. Tot plegat va desencadenar les protestes del tècnic local, Xavi Sastre, que va ser desqualificat. Tot i demanar informes, el fet que el Mallorca renunciés a impugnar i que no hi hagués cap implicat en el play-off que ho fes ha propiciat que tot hagi quedat igual. S'ha sancionat amb 200 euros a Sastre i 200 més el director esportiu, Juan Domingo De la Cruz, a més de 15 dies de suspensió al delegat de camp.

Activitat fins dijous

Tot i haver jugat ahir, no serà fins demà que el gros de l'expedició tornarà a Girona. Avui ho faran els tres jugadors d'EBA (Vila, Jiménez i Gatell), que a la tarda tenen un partit bàsic a Sabadell amb el segon equip. La resta es quedarà a mig camí, a Màlaga, durant un dia més. Dilluns i dimarts, els jugadors es reuniran individualment amb Tabak per analitzar el curs i dimecres es farà un sopar de cloenda a casa del director esportiu, Dejan Kamenjasevic, a càrrec de Darryl Middleton. Serà el dijous quan tothom marxarà i l'atenció passarà als despatxos. Pel curs vinent, tenen contracte Nacho Ordín i Marc Fernández, tot i que aquest últim amb una opció de tallar-lo per les dues parts. Això, però podria quedar en paper mullat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.