Vilanova ampliarà el pavelló d'esports i construirà el circuit ciclista enguany

El govern local descarta per ara la construcció d'un altre poliesportiu, però preveu fer tres pistes noves

El creixement del parc esportiu de Vilanova i la Geltrú s'ha frenat des de fa uns anys –a excepció de la recent construcció del parc de patinatge–, però el govern municipal sosté que no vol renunciar al projecte global que es va definir l'any 2000. Malgrat les dificultats econòmiques, el govern local ha anunciat que aquest any s'iniciaran les obres de la primera fase del circuit ciclista i es redactarà el projecte d'ampliació del pavelló poliesportiu, amb el suport econòmic de la Diputació.

Un circuit de 2.500 m²

Precisament ahir, el diputat d'Esports, Josep Monràs, es va reunir amb l'alcalde i el regidor d'Esports de Vilanova i la Geltrú i es va comprometre a aportar 12.000 euros per a la redacció del projecte executiu del circuit ciclista. El document ja està elaborat i planteja un equipament destinat a la pràctica del ciclisme diferent del que s'havia projectat inicialment, que incloïa fins i tot un espai central per a la celebració de concerts. El nou projecte planteja dues fases d'execució i la primera serà la que s'iniciarà en el que queda d'any, si es compleixen les previsions del regidor d'Esports, Salvador Becerra: «L'equipament es farà en dues fases i la primera tindrà un cost d'uns 300.000 euros.» Becerra ha explicat que en la primera fase es construirà la pista, d'un quilòmetre de longitud, així com el tancat de la instal·lació i l'enllumenat, de manera que pugui entrar en funcionament de seguida. Per a una segona fase, es deixa la construcció dels serveis complementaris a la instal·lació, que s'aixecarà en un terreny de 2.500 metres quadrats, al costat de l'actual estadi de futbol. El regidor d'Esports ha avançat que s'està en negociacions amb les entitats ciclistes de la ciutat perquè siguin les que s'encarreguin de la gestió de l'equipament, mitjançant la signatura d'un conveni de col·laboració.

D'altra banda, l'alcalde, Joan Ignasi Elena, també ha apuntat la possibilitat d'ampliar el pavelló poliesportiu: «El problema actual és la falta de pistes, perquè el fet d'haver ampliat l'oferta esportiva en els darrers anys ha fet que hagi crescut també la demanda. I això és bo, però provoca que actualment s'estiguin allargant els horaris d'ús de les instal·lacions fins altes hores de la nit.»

De moment, l'ampliació del pavelló és troba en un estat embrionari, però la intenció del govern local és construir tres pistes més al poliesportiu. Seran pistes cobertes, que s'integraran a les instal·lacions actuals de manera que els serveis puguin ser compartits, per reduir així el cost de l'operació.

L'obra del Club Esportiu

D'aquesta manera, queda aparcada la construcció d'un nou pavelló a la mateixa zona, com s'havia previst al pla de mandat, per una qüestió pressupostària. Però Vilanova sí que tindrà un nou pavelló i es farà gràcies al Club Esportiu Vilanova, i en col·laboració amb l'Ajuntament, que els ha cedit un terreny municipal al barri de La Collada d'uns 1.500 metres quadrats. El projecte s'està acabant d'enllestir i preveu estar fet a principis del 2012.

Visita dels polítics al parc de patinatge

El president delegat de l'àrea d'Esports de la Diputació, Josep Monràs, va visitar ahir instal·lacions esportives de Canyelles i Vilanova i va suspendre la visita a Sant Pere de Ribes, per qüestions d'agenda. A la capital del Garraf, Monràs va ser al parc de patinatge acompanyat de l'alcalde, Joan Ignasi Elena; el regidor d'Esports, Salvador Becerra, i el tècnic municipal Pere Cayuela. L'espai, que es va posar en marxa el desembre passat i va rebre una aportació de 20.000 euros de la Diputació, disposa d'una pista de 836 metres quadrats per a la pràctica del patinatge en totes les seves modalitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.