Més esport

Atletes banyerencs copen posicions de la III Mitja Marató d'Alcoi

El traçat de la prova ha estat molt ben valorat pels més de mil participants en aquesta edició

La tercera edició de la Mitja Marató Unión Alcoyana de Seguros, disputada a la ciutat d'Alcoi el darrer Dia de la Constitució, ha tingut com a guanyador al banyerenc José Esteban Martínez Tecles, del Apol Ana d'Alacant, qui ha obtingut un destacat registre d'1 hora, 12 minuts i 34 segons.

En segona posició, a quasi mig minut, ha entrat l'alcoià Jordi Bardisa, d'origen banyerenc , i del mateix equip que el guanyador amb un temps d'1 hora, 13 minuts i 6 segons. Julio Martínez Tecles també obtenia una més que meritòria 7ª posició. Quant a les fèmines, la també banyerenca Neus Francés Monzó ha obtingut la primera posició en la seua categoria amb un temps d'1 hora, 29 minuts i 10 segons.

José Esteban Martínez Tecles ha explicat en acabar la carrera que «la victòria està dedicada al meu cunyat, el conegut Paco Ribera. Una caiguda recent, en la qual es va lesionar la columna, li ha impedit estar a Alcoi, així que ha sigut ell qui m'ha aconsellat que vinguera a córrer a pesar de què ja ho vaig fer la setmana passada al Campello, on vaig guanyar, i també ho he fet en les dues últimes proves que he disputat, la Volta a la Foia i Petrer”.

La carrera ha discorregut inicialment en grup amb diversos atletes, rellevant-se en el cap de la cursa a un ritme bastant lent, fins que mancant sis quilòmetres el guanyador va decidir tirar i va marxar en solitari. “El circuit amb costeres em beneficiava, puix a Banyeres també hi ha moltes pendents, com es conegut”, afig Martínez Tecles.

Els vora de 1.200 participants van gaudir per primera vegada d'un circuit urbà i homologat per la Real Federació Espanyola d'Atletisme. L'orografia d'una ciutat com Alcoi no concep una prova de llarga distància en pla, però els atletes, tant aquells que van participar en la Mitja com al Quart de marató, van elogiar el traçat que ha estat ideat fins al mínim detall.