CICLISME

Els rubles convencen Joaquim Rodríguez

El català accepta l'oferta de l'equip rus del Katuixa

Li asseguren liderar algunes curses i, sobretot, córrer el Tour

Joaquim Rodríguez va avançar fa dues setmanes a aquest diari que tenia una oferta important del Katuixa, equip de capital rus, per incorporar-s'hi a partir del 2010. Les negociacions per fitxar per l'equip es van tancar durant la volta a Burgos, en la qual el ciclista de Parets del Vallès va guanyar una etapa i va lluir el mallot de líder un dia. «Al marge de les millors condicions econòmiques, necessitava nous reptes i en el Katuixa han apostat per mi perquè lideri l'equip en determinades curses i també m'han assegurat la presència en el Tour, prova en la qual els meus anteriors equips no m'hi van portar mai i en la qual hi tinc molta il·lusió, ja que tinc 30 anys i és l'única gran volta que em falta per córrer», va comentar ahir mateix el ciclista català.

Rodríguez ha competit durant quatre anys en el Caisse d'Epargne, un equip en el qual hi deixarà molt bons amics. «Unzue sempre m'ha tractat molt bé i, tot i algunes discrepàncies tècniques, hi he pogut créixer i madurar com a professional.» El seu objectiu per a la temporada vinent seran les clàssiques de primavera i el Tour de França. En el Katuixa, Rodríguez es retrobarà amb antics companys com ara Joan Horrach i Vladimir Karpets.

Correrà la Vuelta al costat de Losada

Tot i que Rodríguez no renovarà pel Caisse d'Epargne això no impedirà que sigui un dels corredors importants de l'equip en la propera Vuelta a Espanya. Rodríguez serà el principal lloctinent de Valverde i estarà acompanyat per un altre català, el barceloní Alberto Losada, que ja té confirmada la seva presència en l'equip. El Caisse d'Epargne ja ha fitxat per al 2010 l'italià Marzio Bruseghin (Lampre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.