Opinió

Full de ruta

‘Turismofòbia’ o expulsió?

El turisme atrau molta gent. Porta molts diners. A alguns. Als altres només ens provoca maldecaps

Som molts els que vivim a Barcelona. Més d’un milió i mig de persones. Gent que hi ha nascut i gent que hem triat la ciutat per viure-hi. I la gran majoria d’aquest milió i mig no vivim del turisme. El patim. Fins a límits que et fan acabar la paciència i les ganes de viure-hi. Perquè ha arribat un punt que Barcelona no t’acull. No es tracta de justificar cap acció violència contra turistes que no tenen cap culpa de res. I ara. Ni tampoc de treure’n partit polític com han estat fent aquests dies diaris de la caverna o el mateix Rajoy per atacar el procés. Però sí. El turisme atrau molta gent. Porta molts diners. A alguns. Als altres només ens provoca maldecaps. Com que et llevis al matí i et trobis tres cagarades humanes davant de l’ascensor perquè uns guiris tot divertits i borratxos han decidit que, ja que algú s’ha deixat la porta del portal oberta, és bon lloc per buidar l’estómac. O trobar-te carrers inundats de vòmits, pipís, llaunes de cervesa i soroll.

El turisme porta diners. I tant. Als que lloguen pisos il·legalment i no els passa res. O als que ho fan legalment però, com que els els treuen de les mans, et fan pagar prop de 900 euros per un estudi de 40 m² o 1.500 per un habitatge de tres habitacions. Els surt més a compte que la gent que viu a la ciutat marxi. Ja vindran turistes i, si cal, després ja pagaran les multes. Però els continuarà sortint a compte. I això, és veritat, no només és culpa del turisme. L’especulació hi té molt a dir i els contractes de tres anys no ajuden.

És veritat que el turisme porta molta vida als bars i restaurants. Tanta vida que, segons on de la ciutat, un cafè amb llet et pot costar uns dos euros. I que a espais ciutadans com la plaça Reial o la Rambla ningú del país ja no hi posi els peus. Perquè hi ha barris sencers de Ciutat Vella on qui s’acaba sentit foraster és, justament, qui hi viu. I per això cada cop som més els que ens plantegem marxar de Barcelona. Millor dit, sentim que la ciutat ens expulsa. Que se la quedin els turistes. Ja vindrem de visita i segurament ens tractaran millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia