Opinió

Keep calm

TV3, el mirall de la seva lletjor

Les audiències i el prestigi social de la CCMA extremen la ferocitat en contra seva

Entre l’opció dialogant de Pedro Sánchez i l’alternativa de màxima duresa de Pablo Casado només hi ha una diferència: TV3. El nou líder de la dreta espanyola amenaça amb utilitzar la majoria absoluta del PP al Senat per tancar la televisió pública catalana. Les dades d’audiència i el prestigi social dels mitjans de la CCMA no fan més que extremar-ne la ferocitat en contra. Tot plegat, un símptoma més de la discapacitat democràtica que pateix el règim del 78 des dels pactes que el van crear per dalt. Perquè el problema greu és, justament, la manca de pluralitat i de llibertat informativa en què viuen i s’informen els ciutadans espanyols des de 1939. Informant-se a través dels partes de RNE, Efe, els Telediarios –o les seves rèpliques privades– fa vuitanta anys que la societat espanyola –majoritàriament, almenys– creu gaudir d’un estat beatífic, primer dirigit per un militar que va salvar Espanya dels seus propis mals –comunistes i separatistes, essencialment–; després per la personalitat providencial d’un rei que va tornar a salvar-los i, ara, pel seu fill que ha tornat a esclafar els dissidents per tercera vegada. Espanya s’explica així a si mateixa.

D’aquí que els ciutadans espanyols no comprenguin fàcilment que la premsa internacional hagi informat amb llibertat del conflicte entre Catalunya i Espanya. I menys encara que hi hagi mitjans importants a Catalunya que contrastin les informacions i les opinions, més enllà de la unanimitat nord-coreana de les capçaleres de Madrid. Des d’aquest punt de vista, la independència de Catalunya no pot ser tractada com una proposta política legítima i sotmesa a debat. No. L’independentisme és un mal a reprimir, i així s’ha d’explicar, com s’ha fet sempre a Espanya. Com la monarquia, que també se la defensa amb la presó, prescindint dels arguments. No miren TV3 perquè els escandalitzen els debats, la pluralitat i la capacitat de contrast amb el missatge unívoc que projecten els seus mitjans. Perquè, al capdavall, TV3 és el mirall en què es projecta la lletjor del seu règim corcat i decadent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia