Opinió

Keep calm

Els pecats de Borrell

Al final, el ministre potser s’haurà d’acabar confessant, amb tants pecats

“Està bé això de cosir ferides, però abans s’han de desinfectar. Perquè si les cuses sense curar després es podreixen. S’ha de curar el cos social, per això cal passar bé el desinfectant i després, és clar, s’ha de cosir.” Recorden aquesta frase de l’avui ministre Josep Borrell, pocs dies abans de les eleccions del passat 21 de desembre en què l’independentisme va assolir una nova majoria absoluta?

I aquesta altra, la recorden també? “I mossèn Junqueras, des de la presó... [...] A mi, quan el veig em recorda mossèn Rafel, que era el capellà del meu poble, exactament la mateixa arquitectura física i mental.” Cal dir que en aquells moments no feia ni un mes que el vicepresident Junqueras havia estat empresonat per haver fet possible que els catalans poguéssim votar. De fet, mentre Borrell vomitava aquestes paraules, encara no l’havien pogut visitar a la presó els seus fills, de 2 i 4 anys. Però per a Borrell, no hi ha límits.

Com no hi ha hagut límits tampoc en totes les polèmiques que l’han acompanyat els últims anys des de la seva privilegiada posició com a conseller d’Abengoa. Borrell, genuí representant de les portes giratòries, ja va haver de plegar com a rector de l’Institut Universitari de la Universitat Europea de Florència per haver falsejat els papers i haver amagat els ingressos procedents d’aquesta empresa tecnològica. Uns ingressos, tot sigui dit, ingents, i més si tenim en compte que aquella companyia, l’any 2015, va haver de presentar un concurs de creditors a causa de la seva nefasta situació econòmica.

I precisament ara hem sabut que Borrell ha estat multat per la CNMV. Per què? Doncs perquè sembla que el ministre desinfectador, poc abans del mencionat concurs de creditors, va utilitzar la informació privilegiada que posseïa per vendre les accions d’Abengoa d’una familiar a un preu molt superior al que tindrien només uns dies després. Com podeu veure, tot molt socialista i molt obrer. Al final, potser haurà d’acabar confessant-se, amb tants pecats. Llàstima que mossèn Rafel ja no hi sigui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia