Opinió

Full de ruta

Colau, alcaldessa?

L’alcaldia a canvi de perdre tota la credibilitat com a representant política?

La política té grans virtuts, però també grans perversions. Tots sabem què van votar els barcelonins el 26-M passat, a qui van fer guanyador, a qui van premiar i a qui van castigar, i només una perversió pot convertir aquell missatge eminentment republicà, d’esquerres, de pacte i contrari a la repressió i al 155 en una aliança excloent, oportunista, opaca i contra natura com la que promocionen el PSC i Cs. Quants barcelonins van votar Ciudadanos-Valls per fer alcaldessa Ada Colau? Quants votants de Barcelona en Comú pensaven que Colau seria la candidata de Cs, del PSOE, del PP, de les elits econòmiques i dels poders fàctics de l’Estat?

Només el desig de conservar l’alcaldia al preu que sigui o el de posar els interessos de partit al davant de la ciutat i de la voluntat democràtica dels ciutadans justifica aquesta mena de pacte, la naturalesa del qual no és ni l’afinitat política, ni el projecte de ciutat, ni la seva governabilitat, sinó únicament excloure del govern de la ciutat la formació més votada i genèricament l’independentisme, que representa un 40% dels vots emesos pels barcelonins el 26-M.

Naturalment, és legítim i és potestat d’Ada Colau i els comuns triar aquest camí, perquè la política és “l’art del possible”, encara que Aristòtil, Maquiavel i Churchill –que, diuen, van immortalitzar la frase– no serien els referents de la nova política, sinó de la més vella. En tot cas, Ada Colau, alcaldessa gràcies als vots de Ciudadanos-Valls (i si calgués també els del PP)? Colau, l’alcaldessa de les elits? Colau, l’alcaldessa dels del 155 i dels qui, com Collboni, no volen seure a parlar? Colau, alcaldessa per excloure el 40% dels barcelonins? Colau, alcaldessa contra la mateixa norma que li va permetre, a ella, fa quatre anys liderar la ciutat? Colau, alcaldessa per continuar en el càrrec contra la voluntat dels barcelonins? Mirarem de no prendre mal fregant-nos els ulls, mentre Colau i el seu equip decideixen si mantenir-se en el càrrec paga la pena de llençar tota la credibilitat com a representants dels ciutadans i com a formació política al contenidor de les escombraries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia