Editorial

La mascareta obligatòria

L’obligatorietat de l’ús de la mascareta tant en espais tancats com a l’aire lliure, decretada ahir pel govern de la Generalitat, és una correcció a l’alça de les mesures que va fixar com a necessàries, quan va recuperar les seves competències en la gestió de la pandèmia. Igual que passa amb el tancament del Segrià, Salut ha endurit la resposta al virus en vista de l’evolució de les dades epidemiològiques i el temor que el pas enrere sigui més gran i més generalitzat, però en el cas de les mascaretes hi ha un reconeixement implícit que la interpel·lació a la responsabilitat dels ciutadans amb el lema “distància, mans, mascareta” no està donant el resultat esperat.

La decisió és conseqüent amb la responsabilitat exigible a tot govern, perquè la prioritat és tenir la pandèmia sota control i evitar un nou confinament general, i a hores d’ara les notícies sobre els diferents brots generen força inquietud. Però també és la constatació que els missatges i recomanacions del Departament de Salut o el govern no acaben d’arribar a moltes persones i a col·lectius sencers, si més no amb la nitidesa i la urgència que caldria. I en aquest sentit les anades i vingudes al llarg d’aquesta crisi –per exemple, sobre la necessitat i eficàcia de les mascaretes– tampoc han ajudat.

El repte ara, doncs, és doble. D’una banda, mantenir i intensificar l’esforç comunicatiu i pedagògic per arribar a aquesta part de la població que viu al marge de la informació o no se sent interpel·lada per les recomanacions sanitàries. D’una altra banda, vetllar per un compliment efectiu i el més generalitzat possible de les mesures, si no hi ha més remei, recorrent a la sanció administrativa, perquè del que es tracta és de protegir l’interès general, en aquest cas, la salut pública, l’economia del país i la llibertat de moviments de tots els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia