El lector escriu

El Regne Unit, el transport i Catalunya

A casa nostra alguns “espavilats” manifesten que això del Brexit no ens afectarà, és a dir, que tindrà un cost zero, tant per a Catalunya com per a l’Estat espanyol. No hi estic gens d’acord.

Per començar, les empreses que es dediquin a exportar i/o importar i transportar productes alimentaris, especialment fruites i verdures, cap al Regne Unit hauran de portar a terme molts més tràmits burocràtics; declaració d’exportació i/o d’importació, inspecció de Sanitat, controls fitosanitaris i control comercial de fraus.

Tot això comportarà, com a mínim, retards i costos suplementaris per fer arribar les mercaderies, a més de possibles grans cues de camions, entre el Regne Unit, a Dover, i l’Estat francès, a Calais. Per altra banda, per a Catalunya, un Regne Unit dintre de la UE hauria pogut representar un gran aliat per tal de fer possible una República Catalana dintre de la interdependència europea.

Ara perdem un amic i la UE pot esdevenir, encara, molt més jacobina i anticatalana.

Portbou (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia