Opinió

A la tres

Vacunes, la UE i el 14-F

“A França han mogut les eleccions regionals del març al juny. Deu ser que no hi ha jutges al servei del govern de torn

Un servidor es pensava –innocent de mi!– que, com que la compra i la distribució de les vacunes contra la Covid-19 la gestionava directament la Comissió Europea, doncs això, que anàvem bé i que, finalment, s’obria una finestra d’esperança després d’un any ple de confusió i malastrugança. A mesura que passen els dies ja es veu, però, que el govern de la senyora Van der Layen també fa figa i que les multinacionals farmacèutiques –ai, les “farmacèutiques!”, que diria la monja Teresa Forcades– fan i desfan el que volen i voldran. Vials cap aquí, vials cap allà. Al servei del millor postor, encara que ara ho neguin tres vegades com va fer Sant Pere.

Mentrestant, l’objectiu aquell promès per Brussel·les i Madrid que a l’estiu ja estarem tots vacunats i que això permetrà tornar a fer una certa vida normal i, sobretot, engegar de nou l’economia, se’n va avall cada hora que passa. L’esperança és veure llum tot i la negror, afirma l’arquebisbe i premi Nobel de la pau Desmond Tutu, però, a hores d’ara, després de tantes anades i vingudes i de, sobretot, diguem-ho clar, tantes mentides i dades manipulades o directament falsejades, si d’aquí a un any hi ha vacunada la majoria de la gent, em sembla que ja podrem estar contents. Europa ens havia de salvar aquest cop, però, de moment, les vacunes arriben amb comptagotes i els fons europeus ni s’albiren a la llunyania.

Mentrestant, el 14-F tots a votar i amb alegria, que aquí no passa res. Que els jutges són omnipotents –o així s’ho creuen molts d’ells–, homes amb toga per sobre del bé i del mal i amb més coneixements –o així també s’ho pensen uns quants– que els metges que adverteixen de la bogeria que és celebrar eleccions amb plena pandèmia amb tots els indicadors disparats i la soca britànica, que s’encomana més que qualsevol virus en una llar d’infants, assetjant a la cantonada.

I tot plegat, mentre mires als països veïns, com França i descobreixes que allà, sense gaire debat i, sobretot, sense cap jutge al servei dels interessos electorals del govern de torn, han decidit moure les eleccions regionals del març al mes de juny. I avall que fa baixada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia