Editorial

El 14-F, per ordre judicial

L’atzar ha volgut que coincideixin en la mateixa data la decisió del TSJC d’anul·lar l’ajornament de les eleccions, imposant la data del 14-F, i l’activació del tercer grau penitenciari dels presos polítics catalans. En realitat són dos fets impossibles de deslligar perquè són conseqüència directa de la mateixa operació de l’Estat espanyol per posar sota control la societat catalana i la seva representació política, un cop constatada la seva voluntat d’autodeterminació. És el retrat de la política catalana, sotmesa a una tutela judicial abusiva i la culminació de tota la passada legislatura, inaugurada amb el vet del Tribunal Constitucional a la investidura del diputat amb més suport parlamentari, el president Puigdemont, i clausurada amb el president Torra condemnat i destituït, la data electoral fixada per ordre judicial i els presos polítics aprofitant la semillibertat per participar en la campanya sabent que la fiscalia i el Tribunal Suprem els tornaran a aplicar la seva llei per tancar-los més aviat que tard.

La sortida de la presó dels líders independentistes torna a constatar la contradicció entre la legislació penitenciària, que els dona dret a accedir a permisos de treball, voluntariat o al tercer grau, i l’interès de l’Estat representat per la fiscalia i els magistrats del Suprem per evitar que surtin de la presó amb la dignitat intacta i disposats a qüestionar fins allà on calgui la falsedat del relat judicial sobre l’1-O. Pel que fa a les eleccions, les urnes mai són un inconvenient, però aquests comicis se celebraran el 14 de febrer contra el que reclama una situació pandèmica greu i amenaçadora per a la salut dels ciutadans, contra l’acord de tots els grups polítics per ajornar-les per motius sanitaris i contra el dret de tots els catalans a participar-hi en llibertat, sense por i amb seguretat. Els jutges, però, han preferit prioritzar altres interessos sense que sembli importar-los que hi surti perdent la participació, la democràcia i també la salut pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia