Editorial

Mobilitat i interacció amb les UCI plenes

L’alta ocupació de llits d’UCI és un llum vermell d’alerta que es manté encès i que hem de tenir molt present en la lluita contra la Covid-19 ara que entrem en un període en què creixerà sens dubte la mobilitat i en què molt probablement augmentarà, també, la interacció social, que és el caldo de cultiu idoni per a l’expansió del coronavirus. Aquests dies és especialment important recordar que la soca britànica del virus i l’augment de la mobilitat d’ençà que es va aixecar el confinament comarcal han fet créixer novament els ingressos als hospitals i a les UCI, on la situació és molt preocupant, com explica en aquesta mateixa edició el cap del servei de medicina intensiva de l’hospital Vall d’Hebron, Ricard Ferrer, que avisa que ja comencen a entrar-hi els de la quarta onada. A l’hora de planificar les activitats per a aquests dies de Setmana Santa és important escoltar el que diuen els responsables dels equips que tracten els casos més greus de la malaltia a primera línia.

És imprescindible fer cas de la crida a la prudència davant la possibilitat que s’incrementin els contactes i, en aquest sentit, alerten que un dels efectes que han notat a causa de la major transmissibilitat de la nova variant del virus és que els estan arribant nuclis familiars sencers. De fet, allò que preocupa més les autoritats sanitàries és justament la interacció social, les trobades entre diferents bombolles de convivència. No es pot pas dir que les instruccions que han donat al respecte hagin estat precisament un exemple de claredat. Al contrari. És evident que el canvi continu de mesures, la dificultat o la incapacitat de controlar-les, les diferències entre territoris i els missatges de vegades contradictoris, han creat confusió sobre el que es pot fer i el que no es pot fer, però malgrat tot cal apel·lar a la prudència i a la responsabilitat individuals una vegada més per evitar actuacions que ens poden fer anar enrere, com ja va passar després de les últimes festes nadalenques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia