Opinió

TANT

X

Vols ser conseller?

Fa anys, un cap meu va rebre una trucada de Jordi Pujol per oferir-li ser conseller d’Empresa. Ell tenia una trajectòria brillant i coneixia el president de fora de la política. Em va explicar que les va passar magres per dir-li que no sense fer-li un lleig. Multiplicava amb escreix el sou de conseller i no volia fer-se crucificar per buròcrates mandrosos i polítics mediocres. La gran majoria del consell executiu just nomenat devia rebre la trucada amb més alegria que temor. N’hi ha una bona colla que no han fet res de bo a la vida fora del partit. Però hi ha una minoria de gent preparada que ha renunciat a ingressos i ha sumat maldecaps per entrar a la cosa pública. Com per donar la raó al meu antic cap, un dels perfils més criticats del nou govern ha estat el de Jaume Giró. Giró va fer durant anys la tasca de príncep de les tenebres per a en Fainé. No és per tant ni un angelet ni un sobiranista abrandat, però és algú molt preparat. Un dels primers inversors en capital risc deia que preferia un equip excel·lent amb un pla mediocre que no a l’inrevés. En el cas del govern, el pla mediocre de verb independentista i fets regionalistes fa tres anys que el tenim. Esperem que l’equip es reforci amb Giró i els altres dos o tres consellers preparats que hi ha i que tinguin llibertat per atraure més perfils bons.

En privat, hi ha molts empresaris que es queixen amb raó del govern (vegeu, si no, el nou conseller d’Empresa) però després no fan res per canviar-ho. Sense l’acció, la queixa queda en victimisme estèril. Quan algú decideix passar a l’acció, cal respectar el sacrifici que fa ficant-se al vesper de la política catalana.

Més enllà de l’empresa tenim també gent preparada en molts altres sectors. Tant de bo trobem la manera d’implicar-los en el bé comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia