Articles

dos negroni

Benzema, Ribéry i la menor

Els futbolistes Ribéry, del Bayern de Munic, i Benzema, del Reial Madrid, han estat detinguts per la brigada de lluita contra el proxenetisme, a París, per ser sospitosos d'haver tingut relacions sexuals amb una prostituta menor.

No sé si cal dir-ho, però ho dic per si de cas. Res no em sembla més fastigós que un adult fornicant-se un nen o una nena per diners, per llaminadures o per força. Tothom que té fills –o tothom que té sentit comú– s'horroritza només d'imaginar-se una situació remotament semblant. Però la diguem-ne menor que treballava al puticlub on van anar a parar els dos perles (l'un, per cert, practicant de la religió musulmana) no té vuit anys. A la foto que en publiquen els diaris n'aparenta trenta-tres. Sé que no és excusa, però no sé on és la frontera. El que va de putes hauria d'exigir un carnet d'identitat? No dic que no. Potser sí. Però potser m'atreveixo a afirmar que, de la mateixa manera que una nena de setze anys que roba és remotament responsable del que fa (encara que l'explotin les màfies romaneses) i la tancaran, una prostituta de disset anys que va captar els éssers en una discoteca també té més responsabilitat que si tingués vuit anys.

Se'm fa difícil explicar-me. Ara la menor ja és major i surt al diari i als reality shows. Ara ja és legal que faci el que fa i fa un any no ho era? Per mi, la qüestió és si Benzema i Ribéry volien mantenir relacions amb una menor o si es pensaven que mantenien relacions amb una major d'edat. Si per
ells valia la pena exposar-se a la presó i a l'escarni públic només per
un any de
menys. Potser sí, no dic
que no.


Comenta l'article a www.avui.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia