Editorial

Cal omplir la Caixa de Solidaritat

El dia 21 d’aquest mes, d’aquí a setze dies, acaba el termini perquè 34 càrrecs dels governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont paguin la factura de 5,4 milions d’euros imposada pel Tribunal de Comptes per la despesa feta en política exterior durant els anys del 2011 al 2017, suposadament dedicada a la promoció del procés. Són trenta-quatre persones que l’única cosa que van fer és exercir el mandat per al qual havien estat escollides o nomenades, i ara corren el perill que se’ls embarguin sous, béns i pertinences –si en tenen–, a ells i a les seves famílies. Davant d’aquesta persecució infame que estan patint, no poden quedar desemparades. No hi han de quedar. Corre el rellotge contra no només els béns, sinó també contra la dignitat de trenta-quatre homes i dones que se la van jugar defensant uns programes electorals votats majoritàriament, i ara és urgent que hi hagi una resposta. Cal una acció immediata, coordinada, que concreti les fórmules que està estudiant el govern per esmorteir les fiances imposades i que permeti reomplir la Caixa de Solidaritat, que, tal com expliquen els seus responsables, només té un petit coixí per afrontar la repressió diària.

I mentre el termini s’esgota, es va constatant que la persecució als dissidents és implacable. Totes les circumstàncies mostren la voluntat d’escarment que hi ha darrere aquesta causa general. Per això no ens ha de sorprendre que just després que el Tribunal de Comptes notifiqués la milionària factura als represaliats, el Tribunal Suprem fes públic que no accepta el recurs contra la sanció de 5,2 milions per l’organització del 9-N, presentat fa dos anys i rebutjat el 17 de juny per falta de motivació. No pot ser casualitat. Sembla un nou avís per a navegants i una mostra de com s’utilitzen els ‘tempos’ judicials per advertir de quin pot ser el recorregut de possibles nous recursos. I una mostra de suport al Tribunal de Comptes de part de la més alta magistratura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia