Articles

dos negroni

L'aforament de la mesquita

Segons l'Avui, la Guàrdia Urbana de Lleida va precintar l'oratori del carrer Nord. Es tracta d'uns baixos que fa vuit anys que els fidels musulmans de Lleida fan servir per a les pregàries. L'han precintat, llegeixo, perquè la llei de culte “preveu tancar els oratoris quan hi hagi un incompliment reiterat dels límits d'aforament”. Es veu que el 25 de juny van quadruplicar l'aforament permès: 1.200 persones per a un local de 300, segons la Guàrdia Urbana. No cal dir que l'imam ha acusat la Paeria “d'actuar per motius electoralistes i d'haver desatès la demanda del grup de trobar un local provisional més gran per als divendres”.

Ja té raó. I jo, si fos ell, acusaria la Paeria de racisme i aniria a explicar-ho a La noria. És molt occidental això de considerar que les persones són un número. Quadriplicar l'aforament? I què és això al costat de la fe? I si resulta que als fidels els agrada aquest sacrifici espacial? No és molt eurocèntric aquest concepte de l'aforament? Segur que Déu Nostre Senyor prefereix un accident que no pas fer complir un concepte tan fatxa com la seguretat.

Ara que tenen el local tancat els tres-cents per quatre fidels van a resar a la riba del riu Segre i es veu que ho seguiran fent fins que no els solucionin la qüestió de l'alberg. Com que figura que és l'Ajuntament qui els ho ha de solucionar (tinc por que un dia d'aquests, la comunitat de la religió rastafari demani a l'Ajuntament un local per fumar), proposo una cosa. I si els cedeixen les esglésies de les rodalies? No estan gaire plenes i segur que és un gest que Al·là veuria amb bons ulls.


Comenta l'article a www.avui.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia