Opinió

opinió

‘Psicomúsica, lletra i solfa’ d’en Carlus Hereu

Les cançons i els escrits d’en Carles Hereu són com ell: inclassificables

El diumenge 4 de juliol, el músic i psicòleg banyolí Carles Hereu (o psicòleg i músic, tanto monta) va presentar a Banyoles la seva última creació: el llibre disc Psicomúsica. Lletra i solfa. D’una banda, és una obra literària, ja que conté tot de reflexions escrites que giren entorn de la dilatada experiència d’en Carlus com a psicòleg i de la seva filosofia vital, així com els poemes que fan de lletra a les cançons, que formen l’altra part del llibre disc: són quinze composicions, contingudes en un CD.

“Del meu amic Carlus –escriu en Jaume Boix al pròleg del llibre– l’última cosa que em podria sorprendre és que no em sorprengués.” La presentació va consistir en un concert a l’aire lliure, vora l’estany. En Carlus, els cantants Bel Boix i Arcadi Juncosa i els músics Llorenç Pujol, Marc Company, Tomàs Cortada i Marc Zamora, amb la sorpresa final del gran percussionista Nan Mercader, van ubicar-se al terrat d’una pesquera. Alguns dels esmentats, van crear amb en Carlus el grup de folk i rock Tres Quarts.

Els afortunats espectadors sèiem davant la pesquera, sota els plataners del passeig. A l’aigua blava i tranquil·la florien els joncs i els lotus, i suraven i planaven els gavians intrusos. Per sort, una marinada fresca bellugava les fulles i remenava nuvolades pel cel, reduint la temperatura del migdia de juliol. Les veus de la Bel i d’en Carlus, el baix i les guitarres i la bateria sonaven de primera: Mani-festa, Cara de tonto, L’acomodador simpàtic, Amor i vida, Tip d’aquest color, Leonardo da Vinci i Autoestim(b)a són els títols d’algunes de les cançons del llibre disc Psicomúsica. També vam tenir un tast d’una peça instrumental continguda al disc, la magnífica Tristesa feliç, amb la participació des de Grècia del buzuki del virtuós Manolis Fytros, un dels millors intèrprets d’aquest instrument.

Les cançons i els escrits d’en Carles Hereu són com ell mateix: absolutament inclassificables. Plens de vitalitat, obertura de ment i de cor, curiositat inexhaurible, vitalitat i energia positiva. En Carlus, jugant amb les notes musicals i amb les paraules, fa saltar les guspires més insòlites i suggeridores. Joc i foc. Llegir i escoltar (o viceversa) el llibre disc Psicomúsica. Lletra i solfa és una experiència que val moltíssim la pena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia